Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,  Juiste intensiteit en mentaliteit tonen”

Quick speelde in vier dagen twee geheel verschillende wedstrijden. Voor de competitie met 0-4 verliezen van Kozakken Boys en voor de TOTO KNVB-beker met 4-1 winnen van UNA. De strijdlust van de laatste wedstrijd moet komende zaterdag in Noordwijkerhout tegen VVSB weer worden opgebracht.

Tekst: Pieter Donath

De wedstrijd afgelopen woensdag tegen competitiegenoot UNA uit Veldhoven in de eerste voorronde van de TOTO KNVB-beker was een totaal andere wedstrijd dan tegen het geroutineerde Kozakken Boys. De overwinning kwam op een goed moment na de teleurstellende resultaten tegen TOGB (3-0) en Kozakken Boys (0-4). Gezien de hele wedstrijd was het een verdiende overwinning op basis van inzet en vechtlust.

Goede gevoel

Tegen VVSB (Voetbalvereniging Sint Bavo) zal het goede gevoel van de wedstrijd tegen UNA moeten worden meegenomen naar sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout. De aanvang is 18.00 uur. VVSB verraste dinsdagavond Kozakken Boys in het TOTO KNVB-bekertoernooi door uit met 1-2 te winnen, maar verloor vorige week met 3-0 van FC Lisse. In de competitie hebben Quick en VVSB drie punten uit drie wedstrijden. Paul van der Zwaan (foto) verklaart het verschil tussen de wedstrijden tegen Kozakken Boys en UNA en gaat met een goed gevoel naar VVSB.

Hoe kijk je terug op de wedstrijden Kozakken Boys en UNA?

,,De wedstrijd tegen Kozakken Boys kwam voor ons nog veel te vroeg. Op zich deden we het organisatorisch nog niet eens verkeerd, uitgaande van de gemaakte afspraken maar uiteindelijk werd het een wedstrijd van jongens zonder snorren tegen mannen met baarden. In de bekerwedstrijd tegen UNA konden we weer meer van onze eigen kwaliteiten uitgaan en bleek ook dat die best wel aanwezig zijn. Met energiek spel waren we, met uitzondering van een kwartier in de eerste helft, de baas en speelden we ook aanvallend ruim voldoende. Door te scoren in de tweede en vierenveertigste minuut zat het ook mentaal wel mee. Maar als we dit spel kunnen vasthouden, maar dan ook bij tegenslag, komen we in de richting van waar we heen willen.”

VVSB presteert thuis meestal goed. Hoe bereid jij de spelers hierop voor?

,,Komende zaterdag zullen we zeker ook weer de juiste intensiteit en mentaliteit moeten tonen. VVSB is een gerenommeerde en goed georganiseerde club met ambitie en mogelijkheden. We kunnen aan de bak, maar doen dat wel met een goed gevoel na de wedstrijd tegen UNA.”

Lees verder