Warming-up 3e Divisie: Koplopers TOGB en HSV Hoek treffen elkaar

Het bekeravontuur voor TOGB zit er na de eerste kwalificatieronde alweer op. vv Noordwijk was met 0-4 een maat te groot. Hoek, de tegenstander komend weekend, won na verlening met 2-1 van SDV Putten en speelt voor een plek in het hoofdtoernooi tegen vv Noordwijk.

Tekst: Ron Fruining

Vorig seizoen was TOGB met 3-0 veel te sterk voor HSV Hoek. Doelman Murre van Hoek verklaarde in het interview, dat hij gaf voor Omroep Zeeland, aan dat zijn team had verloren van één van de kleine teams. Hoe de sluitpost van de Zeeuwen nu over TOGB denkt nu beide teams na drie speelronde zeven punten hebben? De mening zal in ieder geval veranderd zijn naar TOGB, een team dat we niet mogen onderschatten.

HSV Hoek

De gasten uit Zeeland worden dit seizoen getraind door Gérard de Nooijer. De oud Spartaan is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Zeeuwse formatie dat als doel heeft mee te doen om de prijzen. Troef om dit te realiseren is topschutter Steve Schalkwijk. In de drie competitiewedstrijden was de aanvalsleider in Zeeuwse dienst al goed voor drie treffers en een assist. In de beker trof de aanvaller tweemaal doel en schreef ook twee assist bij op zijn palmares.

Gelijkwaardig

In wedstrijd nummer vier van het seizoen treffen TOGB en Hoek elkaar als medekoploper. De teams verzamelden met twee overwinningen en een gelijkspel evenveel punten en hebben ook hetzelfde doelsaldo. Hoek trof zevenmaal doel en kreeg vier treffers tegen. TOGB scoorde viermaal en kreeg één doelpunt tegen. Eén van de doelen die TOGB-trainer Jonathan Jonk (foto) zijn team heeft meegegeven is het houden van de nul. Dit lukte in twee van de drie gespeelde competitiewedstrijden.

Verwachting

TOGB zal, zoals altijd in thuiswedstrijden, vol op de aanval spelen. De gasten uit Zeeland beschikken over veel voetballend- en scorend vermogen. De toeschouwers zullen twee teams aan het werk kunnen zien die vol voor het resultaat zullen spelen. De aftrap zaterdagmiddag staat gepland om 15.00 uur.

 

 

 

Lees verder