WK Vrouwen O20: Oranje geeft na rust 3-1 voorsprong uit handen

Op het WK onder 20 voor vrouwen in Colombia heeft Nederland in de tweede poulewedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Na een sterke eerste helft met drie prachtige goals gaven de Oranjetalenten na rust een 3-1 voorsprong uit handen. De beide ADO Den Haag-speelsters Louis van Oosten (foto) en Iris Remmers begonnen weer vanuit de basis.

De 3-3 werd door de Nederlandse equipe met gemengde gevoelens ontvangen. Bij een overwinning zou de ploeg al zeker zijn van een plek in de achtste finales. Nu moet die klus in de laatste poulewedstrijd tegen Noord-Korea worden geklaard. Een land dat veel indruk maakt op dit WK en al vijftien keer scoorde in hun twee groepswedstrijden. Noord-Korea is als enige land in groep F al verzekerd van de knock-outfase.

Woede

Na zestien minuten kwam de 1-0 via Veerle Buurman. In de 38e minuut maakte Bo van Egmond er 2-1 van, waarna Argentinië iets terugdeed (2-1). Robin Lacroix zorgde er in de extra tijd van de eerste helft voor dat de marge bij rust toch weer twee treffers was: 3-1. Tot grote woede van heel Argentinië dat aangaf dat er geen fluitsignaal had geklonken. Na minutenlange consternatie en een Video Review werd de goal toch goedgekeurd.

Lat

In de tweede helft zag Argentinië toch nog kans terug te komen tot 3-3. Nederland ging op haar beurt nog op zoek naar de 4-3 en was er dichtbij toen invaller Fleur Stoit met een verrassende poging de lat raakte. Een andere invaller, Eva Oude Elberink die in het veld was gekomen voor Iris Remmers, kwam in de twaalf minuten (!) blessuretijd net een teentje tekort om Oranje naar de achtste finale te schieten.

Zondag

Dat moet nu komende zondag (aftrap 22.00 uur Nederlandse tijd) gebeuren tegen het sterke Noord-Korea dat zich tot dusver in Colombia als één van de favorieten voor de wereldtitel presenteert. ,,We gaan er alles aan doen om zondag Noord-Korea te verslaan”, liet coach Roos Kwakkenbos weten aan OnsOranje. ,,Dat zal niet eenvoudig zijn, maar het gaat wel een wedstrijd worden waarin beide teams willen voetballen. Dat is een andere dynamiek dan we hier tegen Costa Rica en Argentinië hebben ervaren. Er zullen andere ruimtes ontstaan.”

(Bron: OnsOranje)