Warming-up 3e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,FC Rijnvogels heeft veel ervaring”

FC ’s-Gravenzande deed een week terug wat het moest doen. Voor eigen publiek winnen van Smitshoek, dat toen ook met nul punten aan het duel begon. Met 3-2 hield de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) de drie punten in eigen huis. Allen midweeks ging de ploeg thuis in de bekerstrijd onderuit tegen RKAVV.

Tekst: Ton Beije

Een 3-2 winst op het voor FC ’s-Gravenzande bekende Smitshoek. Logisch dat trainer Mike Jonk met een goed gevoel achteromkijkt. ,,Ik kijk zeker tevreden terug op de overwinning tegen Smitshoek. We begonnen sterk en domineerden de eerste helft met goed spel, wat resulteerde in een terechte 2-0 voorsprong. Na een moment van verslapping kwam de aansluitingstreffer van Smitshoek, maar we wisten de voorsprong in de tweede helft weer uit te breiden naar 3-1. We maken het onszelf onnodig lastig om hen terug te laten komen tot 3-2, maar we hebben de overwinning over de streep getrokken.”

Teleurstelling

Belangrijke winst dus voor eigen publiek en goed voor het zelfvertrouwen, wat weer teniet werd gedaan door verlies in de beker tegen RKAVV. Jonk: ,,De overwinning tegen Smitshoek was zeker goed voor het vertrouwen, vooral omdat we als team de nodige stappen hebben gezet. Het bekerverlies tegen RKAVV was uiteraard een teleurstelling, zeker omdat we weer vroeg op achterstand kwamen en vanaf dat moment achter de feiten aanliepen. We hadden genoeg kansen op de 1-1 en we moeten leren van dit soort wedstrijden, want in de competitie zal het niveau vaak nog hoger liggen.”

Ervaring

Zaterdag wacht weer een zware uitbeurt, ditmaal bij FC Rijnvogels. Wat weet je van die ploeg en wat verwacht je voor wedstrijd? Jonk: ,,FC Rijnvogels is een sterke ploeg die goed in elkaar zit. Ze hebben veel ervaring op dit niveau en zijn vooral thuis erg lastig te verslaan. Ik verwacht een zware wedstrijd, waarin wij ons eigen spel moeten spelen, compact moeten staan en vanuit onze organisatie de kansen moeten benutten.”

Herstellen

FC Rijnvogels heeft net als FC ’s-Gravenzande een pittige week, met drie duels (tweemaal competitie en eenmaal beker). ,,Dat klopt, het is een zware week met veel wedstrijden voor beide ploegen. Het is in zulke weken belangrijk om goed te herstellen en fris aan de wedstrijden te beginnen. De fysieke belasting is hoog, maar we zijn er zaterdag weer klaar voor”, aldus de trainer van FC ’s-Gravenzande.

Zijn er nog mutaties in de selectiegroep, spelers die er weer bijkomen, afwezigen door blessures? Jonk: ,,Er zijn nog geen spelers terug bij de selectie, ook hebben we wat lichte blessures. Er zijn een paar spelers die lichte klachten hebben, maar we verwachten dat de meeste jongens gewoon inzetbaar zullen zijn voor zaterdag. We zullen de laatste training afwachten om te zien hoe iedereen erbij staat.”

Lees verder