Prima prestatie Indonesië met Rafael Struick in WK-kwalificatieduel tegen Saudi-Arabië

Het nationale elftal van Indonesië heeft in de vroege vrijdagochtend (lokale tijd) met 1-1 gelijkgespeeld tegen Saudi-Arabië. Een prima prestatie van Team Garuda, de nummer 134 op de FIFA-wereldranglijst, tegen de nummer 56 op dezelfde lijst.

Tekst: Peter Petit

ADO Den Haag-speler Rafael Struick (foto) speelde de volle negentig minuten mee van de wedstrijd in het King Abdullah Sport City Stadium in Ryad en had een groot aandeel in de treffer van zijn team.

Pass Struick

Deze derde ronde wedstrijd in groep C van de kwalificatie voor het WK 2026 in de Aziatische zone, liet in de eerste helft een beter spelend Indonesië zien. De ploeg van de Zuid-Koreaanse trainer Shin Tae-yong, spelend in een 5-4-1 formatie, kwam op voorsprong dankzij een van richting veranderde bal van de in Oss geboren en tegenwoordig in België voor FCV Dender uitkomende Ragnar Oratmangoen. Deze openingstreffer werd ingeluid door Rafael Struick, die een goede pass gaf naar zijn teamgenoot Witan. De rechtermiddenvelder zette voor op Oratmangoen, wiens inzet in het doel belandde: 1-0.

Maarten Paes

De grote vedette bij de Saudi’s, Musab Al Juway, bracht beide partijen nog voor de rust op gelijke hoogte: 1-1. Teamgenoot Salem Al-Dawsari had zijn ploeg ver in de tweede helft naar de overwinning kunnen schieten, maar vanaf elf meter faalde hij . Uitblinker in het team van Indonesië was de debutant in het doel, Maarten Paes, oud-doelman van FC Utrecht en NEC Nijmegen. Voor Indonesië stond ook oud-ADO Den Haag-speler Thom Haye in de basis.

Australië

Dinsdag staat alweer de volgende WK-kwalificatiewedstrijd op het programma voor Team Garuda tegen Australië in Jakarta. De Aussies, toch één van de kanshebbers voor kwalificatie voor het WK van 2026, verloren donderdag hun eerste wedstrijd in deze groep met 0-1 van Bahrein.