Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Schade groter dan alleen bekerverlies”

Scheveningen moest vorige week zaterdag op Houtrust de winst laten aan GVVV. Geen schande, maar wel zaak om nu zaterdag te proberen niet met lege handen te vertrekken bij Volendam. Een driepunter zou de ploeg van trainer John Blok (foto) heel goed uitkomen.

Tekst: Ton Beije

Een 0-2 verlies thuis tegen GVVV, trainer John Blok over dat duel: ,,Vorige week zaterdag was goed te zien dat GVVV een fitte en volwassen ploeg heeft, die weinig wijzigingen heeft gekend. Dat zij met de drie punten weggingen vond ik dan ook wel terecht als is het jammer dat de 0-1 juist op een moment viel, waarop wij veel beter in de wedstrijd zaten. Vooral in de eerste helft hadden we het moeilijk, de tweede helft vond ik het gelijkwaardig.”

Lastig

Vandaag op bezoek bij het lastige Volendam. Eigenlijk zou Scheveningen daar met drie punten weg moeten komen. Dan kun je nog steeds sprekende van een prima competitiestart. Blok: ,,Dat is zeker, maar dat klinkt eenvoudiger dan het is. Volendam uit is gewoon een lastige wedstrijd. Deze ploeg heeft vorig seizoen een geweldige prestatie geleverd door kampioen te worden in een afdeling met onder andere IJsselmeervogels.”

Vakanties

Volendam staat nu na drie duels op nul punten en heeft al twaalf tegentreffers. Wat zegt dat jou? Blok: ,,Niet veel, want met uitwedstrijden tegen regerend kampioen Spakenburg en Rijnsburgse Boys hebben ze niet echt een makkelijke start gehad. Daarbij is het bekend dat Volendam door vakanties altijd wat later op gang komt.”

Wat verwacht je voor wedstrijd aan de rand van het IJsselmeer? ,,Een lastige pot, omdat we er kort op zullen moeten zitten. Dat zal niet meevallen na afgelopen dinsdagavond. Fysiek zal Volendam aan de Tweede Divisie moeten wennen, maar voetballend zijn ze altijd goed”, aldus de Scheveningen-trainer.

Bekerduel

Doordeweeks speelde Scheveningen een pittige wedstrijd (met verlenging), maar weer – net als vorig seizoen – werd de ploeg snel uitgeschakeld voor de beker (nu door DOVO). Sportief en financieel een tegenvaller! Blok: ,,Zeker, omdat het onnodig was en we ook sportief meer schade hebben naar de wedstrijd van zaterdag toe. Aan de ene kant is het gezien het wedstrijdbeeld en de kansen bizar dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen, aan de andere kant betalen we ook de tol voor een krappe bezetting. Vooral qua aanvallende mogelijkheden was de koek op in de laatste fase.”

Schade

Betekent, dat dus mutaties in selectiegroep, spelers die er weer bijkomen, afwezigen door blessures? Blok:,,Zoals ik al zei is de schade groter dan alleen het niet doorkomen naar de volgende ronde. Georni Elvialia is zaterdag geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart dinsdagavond. Ian van Baalen (bekend) en Mike de Niet zullen er zeker ook nog niet bij zijn. Dat geldt ook voor Emre Ates, die afgelopen maandag is aangesloten bij de groep. Tom Beugelsdijk moest dinsdag overslaan en is een vraagteken voor zaterdag. Verder hebben Huseyin Dogan en Jari de Jong blessures opgelopen, maar was het gisteren nog te vroeg om te bepalen of zij zaterdag kunnen starten.”

Lees verder