Vrouwen: Oefenduel ADO Den Haag wegens onweer gestaakt

Het oefenduel tussen de vrouwenteams van AZ en ADO Den Haag heeft vrijdagavond het einde niet gehaald. Zo’n ruim een kwartier voor tijd stuurde de scheidsrechter de speelsters van beide team naar de kleedkamer vanwege de dreigende weersomstandigheden.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

De stand op dat moment was 1-2. Al na twaalf minuten spelen kwam de Haagse ploeg van coach Stephan Vos aan de leiding door een treffer van Kayra Nelemans. Met die 0-1 voorsprong ging ADO den Haag Vrouwen ook de rust in.

Ba de doelwisseling wisten de bezoeksters al na twaalf minuten de marge te verdubbelen via Cheyenne van den Goorbergh: 0-2. De thuisploeg zag nog wel kans de aansluitende treffer te produceren, maar kon niet meer op jacht naar de gelijkmaker vanwege het staken van het duel.

De arbitrage besloot, na overleg met de beide ploegen om het duel niet meer uit te spelen en dus voortijdig te beëindigen met een stand van 1-2.