Beker Groep 3 poule 22-23-27: RAS ruim langs Haagse Hout, HDV buigt voor Vredenburch

Quintus gaf in Ouddorp een goed vervolg aan haar deelname aan het bekertoernooi. Na winst op sv Houtwijk moesten ook de Ouddorpers eraan geloven. sv Houtwijk kwam in en tegen Rozenburg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. SVO Buytenpark- Sporting Leiden werd een waar doelpuntenfestival met maar liefst acht treffers. Haagse Hout had op eigen terrein niks in te brengen tegen RAS en Vredenburch heeft na de tweede bekerzege alles nog in eigen hand.

Tekst: Peter Petit    |     Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl) en Alex Pronk

Groep 3 poule 22

vv WFB – Quintus

Deze wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker eindigde in Ouddorp in een duidelijk 0-5 zege voor de gasten uit Kwintsheul. De 0-1 kwam in de 36e minuut op naam van Angelo Zwirs op aangeven van Stijn van der Wel. Vijf minuten later scoorde Zwirs op aangeven van Van der Wel. In de 55e minuut was het weer Zwirs, die na een assist van Van der Wel de 0-3 liet aantekenen. En om het patroon erin te houden: in de 75e minuut weer andersom, Van der Wel schoot de 0-4 binnen na een voorzet van Zwirs. In de 66e minuut was het Zwirs, die vanaf afstand op de baal schoot, waarna Van der Wel de terugspringende bal in het vijandelijke doel wist te werken. De 0-5 was tevens de eindstand en betekent een mooie overwinning voor het team van hoofdcoach Ramon Hageraats.

sv Houtwijk – Rozenburg

sv Houtwijk-Rozenburg werd een doelpuntrijke wedstrijd, die onbeslist in 3-3 eindigde. Voor de Houtwijkers scoorden Jessy Janse (2x) en Dwight de Klerk.

Groep 3 poule 23

SVO Buytenpark – Sporting Leiden

Aan goals geen gebrek in deze wedstrijd, die in 4-4 eindigde. Voor de thuisploeg scoorde Gianni Jansen de 1-0. Na de 1-1 van Sporting Leiden bepaalde de goaltjesdief met twee treffers de ruststand op 3-1 in het voordeel van de thuisploeg, die op dat moment nog de volledige controle over de wedstrijd had. In de tweede helft was er ‘rood’ voor SVO Buytenpark-speler Mikey Kooke, nadat hij een kopbal van één van de Sporting Leiden-spelers met de hand had beroerd. Na de 3-2 zorgde Fabian Bruster voor de 4-2, waarna het nog extreem spannend werd, want Sporting Leiden zag nog kan om op 4-4 te komen. Toch leek de winst uiteindelijk naar SVO Buytenpark te gaan, maar een penalty in de laatste minuut, gegeven door een warrig fluitende scheidsrechter, leverde niet het gewenste resultaat op. De wedstrijd eindigde onbeslist in 4-4.

Haagse Hout – RAS

De bezoekers onder leiding van hoofdcoach Jonas dos Santos Baltazar begonnen gretig aan de wedstrijd, zonder echt kansen te creëren. Na een kwartier scoorde RAS de 0-1 via Edwin Sintim. Daarna kreeg RAS nog drie grote kansen die echter onbenut bleven. De tweede helft begon slapjes, uiteindelijk scoorde de in de tweede helft ingevallen Hamza El Boudounti na vijftien minuten de 0-2. Het derde doelpunt was een mooi geplaatst schot, wederom van El Boudounti, in de negentigste minuut, eindstand 0-3. (Foto’s: Perry Biemans)

Groep 3 poule 27

Vredenburch –  HDV

Deze wedstrijd zou oorspronkelijk in Den Haag bij Houdt Dapper Vol (HDV) worden gespeeld, maar omdat de kunstgrasmat op de nieuwe accommodatie onlangs is afgekeurd speelde HDV de wedstrijd tegen Vredenburch in Rijswijk, waar de thuisploeg een makkelijke 4-0 overwinning behaalde. Het spel werd voor het grootste gedeelte op de helft van HDV gespeeld. (Foto’s onder: Alex Pronk)

Doelpuntenmakers waren Marouane El Haddioui, Alex Jacobs, Jordi Grundeken en Sten Lever. Het tempo in deze slechte wedstrijd was te laag en net als vorige week tegen CVC Reeuwijk maakte Vredenburch veel kansen niet af om de score nog meer te vergroten. De Rijswijkers hebben alles nog in eigen hand voor plaatsing naar de volgende ronde, maar dan zal er wel beter en feller moeten worden gespeeld.