Beker Groep 2 Poule 11-13-15-16: Slechte resultaten voor regioteams

Er was niet heel veel positiefs te melden in de poules 11 tot en met 16. KMD hield een punt over aan het uitduel bij Hermes DVS. Schipluiden, FC Zoetermeer, DSVP en Wilhelmus lieten nederlagen noteren.

Tekst: Roland van der Linden   |    Foto’s: Marcel Kouwenhoven

Groep 2 poule 11

Kethel Spaland – Schipluiden

Schipluiden kwam van een koude kermis thuis in Schiedam. De ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel kreeg met 5-2 klop. Namens Schipluiden waren Michael Jager en Rens de Kort en doeltreffend.

Groep 2 poule 13

Hermes DVS – KMD

De Schiedammers pakten een snelle 2-0 voorsprong in het duel met KMD maar Tony van den IJssel bracht de ploeg van Dennis Roerade nog voor rust weer op gelijke hoogte met twee treffers. Tien minuten in de tweede helft kreeg een speler van KMD rood en vlak voor het eindsignaal volgde een tweede rode kaart, waardoor KMD met negen man eindigde. In de 2-2 stand kwam geen verandering.

Groep 2  poule 15

Neptunus/Schiebroek – FC Zoetermeer

Neptunus/Schiebroek kwam na niet opletten uit een standaardsituatie in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong. FC Zoetermeer was het even kwijt, maar na een goede aanval kon Tim Ceder op aangeven van Brandon Zigo Tichem de 1-1 aantekenen. Na de rust was FC Zoetermeer de betere ploeg. Uit een strafschop schoot Brandon Zigo Tichem de 1-2 binnen. De thuisploeg kwam na een fout in de opbouw van FC Zoetermeer op 2-2 en kon daarna een voorsprong nemen uit een discutabele strafschop. FC Zoetermeer ging meer risico nemen en kreeg ook nog de 4-2 te verwerken in de blessuretijd.

Overmaas – DSVP

DSVP beleefde weinig plezier aan het uitduel bij Overmaas. De club uit Pijnacker stapte met een 2-0 nederlaag van het veld in Rotterdam.

Groep 2 poule 16

Wilhelmus – UVS

Op eigen veld kon Wilhelmus ook haar tweede duel niet in winst omzetten. UVS keerde met een 2-4 overwinning huiswaarts.