Beker Groep 1 poule 13-14 : Westlandia moet genoegen nemen met één punt

De zaterdagploeg van Westlandia speelde een uitwedstrijd tegen Nieuwkoop en bleef steken op 1-1. DSO uit Zoetermeer ging voor de bekerstrijd op bezoek Foreholte in Voorhout en keerde huiswaarts met een 0-2 overwinning.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

Nieuwkoop – Westlandia

Vanaf het begin was Nieuwkoop vol in de aanval en wist het Westlandia goed op eigen helft te houden. De verdediging van Nieuwkoop stond goed, maar toch wist vlak voor rust Jay Geeratz van Westlandia de bal binnen te schieten: 0-1.

Na de rust kwam wederom Nieuwkoop goed uit de startblokken en begon weer druk op de verdediging van Westlandia te zetten. Kort na de rust maakte Thomas van der Putten een overtreding op een speler van Nieuwkoop en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart. Hij moest dus met rood het veld verlaten en moest Westlandia met tien man verder. Toch wist de uitploeg nog steeds aanvallen te creëren en maakte via een vrije trap bijna de verlossende 0-2. Dat lukte niet en Nieuwkoop kwam zelfs nog langszij, doordat Joris Verweij van Nieuwkoop de bal binnenkopte na een hoekschop. Bijna werd het zelfs nog 2-1 voor Nieuwkoop, maar de lat voorkwam dit en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Foreholte – DSO

De wedstrijd tussen Foreholte en DSO ging in de eerste helft gelijk op. Beide teams kwamen niet aan scoren toe en zochten de kleedkamer op met een brilstand. Na de pauze kwam DSO als betere uit de kleedkamer en wist door doelpunten van Mo Ouarraki (foto) en Jurdany Koster het veld af te lopen met een 0-2 winst.