Beker Groep 1 poule 8–9 : sv Honselersdijk komt tekort, kansloze missie Verburch

Na de afstraffing vorige week tegen regiogenoot VELO had sv Honselersdijk nog iets goed te maken bij Sparta (av) , maar een strijdbare ploeg van de nieuwe trainer Corné van Doorn kwam toch nog net iets te kort. Verburch keek na zeventien minuten tegen dorpsclub FC Oudewater al tegen een kansloze 0-3 achterstand op.

Tekst: Peter Petit

Groep 1 poule 8

sv Honselersdijk – Sparta Rotterdam (av)

Ondanks het gemis van een aantal belangrijke spelers ging de thuisploeg, die na de 4-0 van vorige week tegen VELO nog iets had goed te maken, prima van start. De Honselerdijkers kregen de kans om via een strafschop op 1-0 te komen, maar deze kans werd om zeep gebracht. Dit was gelijk de aanzet voor een moeilijke rest van de eerste helft, waarin Sparta makkelijk de 0-2 kon maken.

In de tweede helft gaf de thuisploeg weer snel een doelpunt weg: 0-3. Daarna namen de Westlanders meer het initiatief en maakten via Steyn de Bruijn de 3-1. Vervolgens werd het nog 3-2 dankzij Nick van de Kraan. Er volgden nog wat kansen, in de ogen van alles wat sv Honselerdijk was werd de ploeg ook nog een pingel onthouden, maar over het geheel genomen kwam de ploeg net iets te kort. Toch zag de nieuwe hoofdtrainer Corné van Doorn tot zijn genoegen een strijdbaar en soms goed voetballend sv Honselersdijk.

Groep 1 poule 9

FC Oudewater – vv Verburch

Na slechts zeventien minuten keek het team van hoofdtrainer John Zuijderwijk (foto) al tegen een 3-0 achterstand aan.  Spits Vince van der Knaap van Verburch scoorde in minuut 24 de aansluitingstreffer, waarna de Westlanders wel de overhand kregen, maar doelpunten uitbleven. In de tweede helft liep FC Oudewater nog uit naar 4-1.