Beker Groep 1 poule 8: Die Haghe strijdend ten onder tegen VELO

In een leuke wedstrijd wist Die Haghe in de eerste helft de score niet te openen, waar het vier goede mogelijkheden onbenut liet. Het bood VELO prima tegenstand en er werd met veel passie gevoetbald. Jammer voor de Ockenburgh-bewoners, dat persoonlijke fouten de Wateringers in de tweede helft in het zadel hielpen, die met de 1-3 overwinning verder zullen bekeren.

Tekst: Wim van de Graaf

Die Haghe pakte de wedstrijd goed aan en het kreeg via Lars Swagerman de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar van dichtbij smoorde de bal in de VELO-verdediging. Direct hierna een goede aanval van de groen-roden maar doelman Daan van Velzen had een prima redding in huis. Zo ging het spel op en neer en was Die Haghe beslist niet de mindere van de eersteklasser, sterker nog het kreeg de beste kansen.

Lat

Zo loste Moatamid Tahiri een goed schot, maar doelman Deniz Pamuk van VELO was ook bij de les. Na een kwartier spelen lobde Die Haghe-speler Bilel Ben Masoud de bal over Pamuk, maar ook net naast het doel en niet veel later schoot de Die Haghe-speler in kansrijke positie naast. Vlak voor de rust was er nog een bal op de bovenkant van de VELO-lat en werden de spelers even later naar de kleedkamer en het water gedirigeerd.

Scherper

VELO begon de tweede helft een stuk scherper in de duels, maar Die Haghe hield stand totdat een misverstand in de Haagse verdediging tussen de laatste man en de doelman Koen Starrenburg (foto) de kans gaf om zijn grote teen achter de bal te plaatsen om zo de 0-1 op het scorebord te zetten. Hierna was Die Haghe een periode lang duidelijk van slag en probeerde VELO door te drukken. Hierop werd er bij Die Haghe vers bloed binnen de lijnen gebracht. Invaller Saad Rahmoune loste een kiezelhard schot dat echter een prooi werd voor Deniz Pamuk. Die Haghe leed even later aanvallend balverlies, waarna VELO snel omschakelde en een mooie aanval opzette. Hierbij werd Saleem Abbas in stelling gebracht, die in de 73e minuut knap de 0-2 tegen de touwen schoot.

Dapper

Die Haghe verweerde zich dapper, maar had het in deze tweede helft duidelijk moeilijker. Doordat de bal op het middenveld verloren ging kon VELO op een bijna identieke wijze ten strijde trekken en de trekker overhalen. Het was weer Abbas die het vonnis van dichtbij voltrok: 0-3. Die Haghe kwam nog door een comedy caper-doelpunt aan de verdiende eretreffer toen Beau van der Toorn van dertig meter een kanonskogel op het doel van Deniz Pamuk afvuurde die de bal als een heet object liet glippen en pas achter de doellijn weer onder controle kreeg. Het overleg tussen arbiter Niels Felix (prima wedstrijd) en zijn Wateringse assistent leverde in de 84e minuut de 1-3 eindstand op in deze uiterst sportieve Die Haghe -VELO.