Beker Groep 1 poule 6: Wippolder vergeet meer te scoren en speelt gelijk

Drukke wegen richting Rotterdam-Zuid en een heerlijk zomers zonnetje rondom de tweede bekerwedstrijd van Wippolder. De Delftenaren traden aan tegen Spartaan’20, dat uitkomt in de andere eerste klasse op zaterdag.

Wippolder startte goed en wist al in de vijfde minuut tot scoren te komen. Een vrije trap van Ricardo van Heyst werd vakkundig verlengd door Rob Overvliet: 0-1. De thuisploeg trok vooruit en kwam twee keer gevaarlijk door, maar de jonge doelman Thijs Berg stond zijn mannetje. Beide ploegen wilden wel, maar kwamen in het verdere verloop van de eerste helft niet tot grote kansen.

Balbezit

De tweede helft een op een neer golvende wedstrijd. Wippolder had wat meer balbezit, maar werd ook een aantal keren teruggedrongen. In de 59e minuut maakte Quinten Hellemons een goede loopactie en de bal voor het doel aflegde op de meegelopen Berto de Vree: 0-2. Spartaan‘20 trok vooruit, maar de organisatie van Wippolder stond goed. Voorin had Wippolder met kansen voor Tettero, Van Oijen, Dill en Overvliet de score verder op moeten voeren.

Strafschop

Het niet overhalen van de bekende trekker kwam de formatie van trainer Mark Moen (foto) duur te staan, want in de 82e minuut viel de bal na een schot op de lat tegen de arm van Van Heyst. De goed leidende scheidsrechter Duarte legde de bal op de stip en er werd vanaf elf meter niet gefaald:1-2. Wippolder had hierna twee keer de 1-3 op de schoen, maar na enkele wisselbeurten van beide kanten viel de gelijkmaker uiteindelijk en kon de thuisploeg juichen: 2-2.

Volgende week een laatste krachtmeting voordat de competitie zal starten. Wippolder treedt dan in Rotterdam aan tegen De Zwervers