Beker Groep 1 Poule 4: TAC’90 moet winst aan Sportclub Monster laten

De Haagse thuisploeg speelde in het eerste half uur met de linies te ver uit elkaar en keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Na de thee kon TAC’90 het tij niet meer keren mede omdat de ploeg van Rob Gieben met tien man kwam te staan.

Halverwege de eerste helft opende Sportclub Monster de score. Jordi van Maanen legde de bal breed op Jesper Warbout, die het net liet bollen. Zeven minuten voor de rust werd een hoekschop van Bryan Hogervorst door Jesse Groenewegen in het doel gekopt: 0-2.

TAC’90 voerde in de rust een aantal wissels door en kwam sterk uit de kleedkamer. Linies sloten nu wel aan en tweede ballen werden gewonnen. Kansen werden door de Haagse ploeg gecreëerd. Een prima combinatie werd goed afgerond door Bekir Bulut en de 1-2 was een feit.

Rood

Niet veel later had aanvoerder Randall Labordus de gelijkmaker ‘op de schoen’, maar hij schoot de bal net over. Nadat een speler van TAC’90 een tweede gele kaart had gekregen, moest de thuisploeg met tien man verder. Het werd lastig voor TAC’90 om nog gevaarlijk te worden en uiteindelijk scoorde Jordi van Maanen (foto) in de slotminuut de beslissende treffer: 1-3.

Scheidsrechter

Trainer Rob Gieben over het duel: ,,De scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd, waar plaats was voor mannelijk voetbal. Daarom verbaasde ik me ook over twee beslissingen. De eerste kaart gaf hij voor een technisch goed uitgevoerde schouderduw en de tweede kaart voor een duel tussen spits en mandekker, waarbij beide spelers zonder overtreding ten val kwamen. Gewoon niets aan de hand, opstaan en weer doorgaan zou ik zeggen, maar de scheidsrechter besloot anders. Wat de scheidsrechter zich niet realiseert is dat voor ons op dat moment de wedstrijd gespeeld is, de betreffende speler volgende week zaterdag niet inzetbaar is en de speler geheel onnodig op kosten wordt gejaagd.”