Beker Groep 1 poule 2: SVC’08 weet overwicht niet in doelpunten om te zetten

Op het altijd gezellige Oostersportpark stonden twee ploegen op het veld die elkaar voor het laatst in 2010 in de nacompetitie ontmoetten. Zij hielden zich destijds over twee wedstrijden in evenwicht door ieder hun thuiswedstrijd met 1-0 te winnen. Vandaag wisten ze wederom ieder eenmaal te scoren en kwam er geen winnaar of dat moet het publiek zijn dat een zeer vermakelijk duel kreeg voorgeschoteld.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 kwam verrassend goed uit de startblokken tegen het een klasse hoger spelende NSVV, dat vorige week met maar liefst 4-1 HVV het nakijken gaf. Al na vijf minuten de eerste levensgrote kans voor Tristan Dufour, die in de diepte werd weggestuurd door Nathan Martina. Hij lepelde de bal over de uitgelopen keeper Jarmo Hartgens, maar de bal ging naast het doel. Twee minuten later een vrije trap voor SVC’08 naar de tweede paal, waar Tristan Dufour de bal voor het doel kopte, maar geen speler van SVC’08 was bij machte om zijn voet er tegenaan te zetten. En zo ging de tweede gelegenheid op een vroege voorsprong voorbij.

Na dit onstuimige begin hielden de ploegen elkaar in evenwicht en kwam het doelgevaar vooral voort uit dode spelmomenten. Kort na de drinkpauze moest Youssef Massaoudi het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Coen Soonieus, die de linksbackplaats overnam van Aloisio Da Luz, die op de opengevallen rechtsbackpositie ging spelen. In de laatste fase van de eerste helft werd NSVV gevaarlijker. Zo nam het na  zevenendertig minuten een gevaarlijk indraaiende vrije trap, die doelman Joris van Harmelen goed onschadelijk wist te maken. Vijf minuten later een nieuwe waarschuwing voor SVC’08. Cerezo Drenthe draaide vanaf rechts naar binnen en schoot met links de bal hard op de lat. In de bijgetelde tijd van de eerste helft kwam NSVV alsnog op voorsprong. Boyd van Andel ging op links het strafschopgebied in, stelde de voorzet even uit, maar gaf op tijd de bal voor waar hij Davy Snijders bereikte die van dichtbij kon scoren: 0-1.

Na rust opnieuw een gretig SVC’08, dat meerdere kansen af wist te dwingen. Bart Markering was op rechts zijn tegenstander te snel af en bereikte met zijn voorzet Jermey Keus. Deze schoot tegen de goed opgestelde keeper aan. In de achtenvijftigste minuut werd Luca Duffy neergelegd in het strafschopgebied, wat een penalty opleverde voor SVC’08. Jordy de Bruin schoot de bal hard achter de kansloze keeper Jarmo Hartgers: 1-1.

Vijf minuten later opnieuw een goede kans voor SVC’08. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingedraaid door Luca Duffy en Coen Soonieus kreeg een doelrijpe kopkans. SVC’08 was in de tweede helft gewoonweg beter dan eersteklasser NSVV, dat nauwelijks uitgespeelde kansen kreeg. SVC’08 daarentegen kreeg wel kansen op een winnende treffer. In de vijfenzeventigste minuut had SVC’08 een vier tegen één situatie beter uit moeten spelen. Ook kreeg Jesse Spaans nog een grote gelegenheid toen de bal keurig op hem werd teruggelegd. Zijn schot ging over het doel.

Zo hielden de twee ploegen elkaar in een zeer vermakelijke wedstrijd in evenwicht.