Beker Groep 1 poule 1: RKDEO komt terug van achterstand, maar verliest toch

RKDEO keek in Hellevoetsluis tegen de voetbalclub van die naam tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust en aan het einde van de wedstrijd wist de ploeg uit Nootdorp echter alsnog te scoren. Hellevoetsluit had echter het laatste woord: 3-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na ruim een kwartier nam Hellevoetsluis de leiding. Geklungel in het uitverdedigen van RKDEO leverde balbezit op voor Hellevoetsluis, dat daar direct van profiteerde, want Neil Overheid liet de bal langs doelman Lucas Oostveen verdwijnen: 1-0. Kort daarop werd het zelfs 2-0. Jeffrey Burger ging namens de thuisploeg de zestienmeter binnen en legde af op Bethslot Woldeamanuel, die met een puntertje doel trof.

Vijf minuten voor rust wist RKDEO terug te komen in de wedstrijd. Uit het niets overigens wist Twan Verdel te scoren: 2-1. Hellevoetsluis leek toch nog voor rust de marge op twee treffers te brengen, want Hell scoorde, maar de assistent-scheidsrechter Lion Krena van RKDEO stond met de vlag omhoog en scheidsrechter Arjan Verhoeve nam het signaal over en keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Attent

Na zeven minuten in de tweede helft een vrije trap voor Hellevoetsluis van Thomas Melching. Vanaf de middenlijn zag hij RKDEO-keeper Oostveen ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand. De bal viel via de vuisten en de lat over het doel. Na een uur een mogelijkheid voor RKDEO. Verdediger Jack Doorschodt bracht de bal bij invaller Robin Schaareman, die in de zestienmeter de bal een klein tikje gaf, maar keeper Deshney Hoornweg van Hellevoetsluis was attent.

In de tegenstoot een mogelijkheid voor de gastheren, maar in de inzet van Jeffrey Burger ging net over. Met nog ruim een kwartier te gaan pakte de Hellevoetsluis-doelman de bal uit een vrije trap van Izzy Rosini vanaf de hoek van het strafschopgebied. Even later belandde eenzelfde vrije trap van Guus Steerneman in de muur van de thuisploeg.  Met nog vijf minuten op de klok, kwam RKDEO toch nog langszij. Opnieuw een vrije trap voor RKDEO vanaf dezelfde hoek van het zestienmetergebied. De ging richting de tweede paal, waar Joris Plieger teruglegde op Tommy Simonis, die via de binnenkant van de paal binnenschoot: 2-2. Ht bleek niet genoeg, want Hellevoetsluis pakte in de blessuretijd alsnog de winst. Onur Furuncu werkt een voorzet van rechts binnen: 3-2.