Vierde Divisie: HBS boekte eenvoudige overwinning op WNC

HBS hield op spotpark Craeyenhou tegen het bezoekende WNC drie punten over. Na een 2-0 voorsprong bij rust, duurde het toch nog lang voordat de Kraaien de beslissende derde treffer konden scoren: 3-0.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Eric de Wit

Het was al snel duidelijk in de wedstrijd dat WNC thuisploeg HBS het spel liet maken. De eerste fase van de wedstrijd bracht geen opzienbarende momenten voor de beide doelen. Pas na achttien minuten mocht HBS haar eerste hoekschop nemen, die overigens niets opleverde.

De eerste echte kans was toch voor gastheer HBS. Luca van Leeuwen vond de vrijstaande Matthijs Harthoorn, die echter het vijandelijke doel te hoog zocht. Diezelfde Harthoorn moest kort daarna al geblesseerd van het veld af. Hij werd vervangen door Mica Knoester. Ook de tweede mogelijkheid op de openingstreffer was voor de Kraaien. Luca van Leeuwen zag zijn schot echter geblokt worden door de doelman van WNC. Toch kwam HBS – dik verdiend – aan de leiding. Nadat Luca van Leeuwen zijn kopbal tegen de paal zag belanden, was Mica Knoester alert en tikte de bal binnen: 1-0. Aan de andere kant moest Jurrian Jouvenaar ver zijn doel uitkomen om gevaar van de WNC-spits te voorkomen.

WNC moest het vooral hebben van de ‘dode’ spelmomenten. In die situaties kwam de ploeg met veel lengte en kracht voor het doel van HBS. Het leverde echter geen succes op, in tegendeel, het was HBS dat de marge wist te verdubbelen. De op snelheid liggende Francisco Manuel schoof de bal beheerst langs de WNC-doelman: 2-0. Bij die tweede treffer was de bank van WNC furieus, omdat Manuel buitenspel zou hebben gestaan. De beelden wezen het tegendeel uit. En met die 2-0 voorsprong gingen de gastheren aan de thee.

Na rust was HBS dicht bij de derde treffer. Cem Sahin glipte langs zijn directe tegenspeler, maar zijn voorzet kon niet door drie man van HBS voor het WNC-doel afgewerkt worden. HBS was in die fase ook de betere ploeg. Reden voor de trainer van WNC om in te grijpen. Hij bracht drie wissels in en ging achterin één-tegen-één spelen. De wissels leken succes te hebben, maar een schot belandde op de vuisten van doelman Jouvenaar. WNC zette aan voor een alles-of-niets offensiefje.

Trainer Ekrem Kahya bracht bij HBS Marco Mos in de ploeg voor Francisco Manuel. Het offensiefje van WNC leek toch minder inhoud te hebben en ook HBS kreeg weer wat mogelijkheden. De 2-0 stand stond echte nog steeds op het scorebord. Ook bij HBS kwamen er meer wissels in het veld om de voorsprong over de streep te trekken. De bank van WNC was andermaal woedend, omdat een doelpunt van de bezoekerts werd geannuleerd wegens buitenspel. Toen Ebi Boug er uiteindelijk 3-0 van maakte, was het duel beslist. Een dikverdiende overwinning voor de ploeg van het trainersduo Kahya/Wetzel. Volgende week wacht de streekderby in Naaldwijk tegen Westlandia.