Vierde Divisie: RKAVV verspeelt onnodig punten tegen Westlandia

De Leidschendammers speelden een prima eerste helft waarin het op 2-0 kwam. Na rust wist Westlandia er nog een gelijkspel uit te slepen (2-2) op de Kastelenring.

Tekst: Do Horta    |     Foto’s: Aad van der Knaap

Na de midweekse bekerwinst op FC ‘s-Gravenzande moesten de mannen van Kevin van der Geest aantreden tegen Westlandia. RKAVV startte goed en na zeven minuten veroverde Nick Gardenier de bal bij de opbouw van de gasten uit Naaldwijk en gaf een voorzet op Khashayar Saeb, die het speeltuig op de paal schoot.

Drie minuten later was daar de voorsprong voor de thuisploeg, nadat Remco Overdevest een voorzet vanaf rechts van Aiman Achemlal onhoudbaar binnenschoot: 1-0. RKAVV dicteerde de wedstrijd en moest helaas Remco Overdevest verder missen, omdat hij geblesseerd van het veld ging.

Zo’n vijf minuten voor rust verdubbelden de Leidschendammers de marge door toedoen van Peter Cedeno, die de bal op aangeven van Yani Bouras achter de goalie van  Westlandia schoot: 2-0. RKAVV verzuimde verder te scoren door gemiste kansen van Khashayar Saeb en Edwin Agyare. Westlandia stelde teleur in de eerste helft en noteerde twee schoten op doel recht op keeper Mike ten Kroode.

De tweede helft begon met een veel feller Westlandia. Binnen zeven minuten was daar de aansluitingstreffer van Sergi Roeleveld na een aanval via veel schijven: 2-1. De intensiteit van de Leidschendammers was minder, waardoor Westlandia wat dreigender was. De thuisploeg had nog wel enkele kansen door toedoen van Robin Steffens, Hamza el Kaddouri en Tomás da Palma Horta, maar hun schoten misten voldoende kracht en richting. In de 83e minuut kwam Westlandia op gelijke hoogte nadat keeper  Mike ten Kroode een vrije trap van  Anass Achahbar niet goed verwerkte en moest toezien hoe de ingevallen Hidde van der Arend in de rebound doel trof: 2-2. RKAVV zette hierna nog aan, waarin er twee kansen waren voor Aimen Achemlal, maar de stand bleef onveranderd: 2-2. Op basis van de kansverhoudingen een uitslag waarmee RKAVV niet tevreden mocht zijn.