Vierde Divisie: Forum Sport wint ook van RVVH

Na de knappe overwinning vorige week tegen sc Feyenoord moest er nu door Forum Sport aangetreden worden  voor eigen aanhang tegen RVVH uit Ridderkerk. RVVH had de eerste twee wedstrijden gewonnen en dus werd er nieuwsgierig uitgekeken naar deze krachtmeting.

Tekst: Jean Nederlof

Forum Sport moest de eerste vijftien minuten toestaan dat RVVH het initiatief nam. Maar door het goede gegroepeerde spel en het hoog druk zetten werden de aanvallende aspiraties van de Ridderkerkers met succes aangepakt. Forum Sport werd zienderogen beter naarmate de wedstrijd vorderde. Wel een gevaarlijk moment halverwege de eerste helft voor het Forum Sport-doel bij een scrimmage rond de elf meterstip, maar uiteindelijk kon Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen de bal oppakken.

Aftasten

Aan de andere kant ook een mooie actie van Forum Sport-aanvoerder Nychel L’Ami, die een hard schot gekeerd zag door RVVH-doelman Kristijan Nicolic. Het aftasten en voorzichtige voetbal van beide elftallen werd steeds meer losgelaten en vooral Forum Sport liet zich aanvallend goed zien. Het elftal van Forum Sport stond goed. Sterk verdedigen en een heel hardwerkend middenveld met – opnieuw – Ruben Gyamfi, die als verdedigende middenvelder weer zeer goed speelde. De rust werd gehaald met een 0-0 stand.

Zelfvertrouwen

Na de hervatting was duidelijk dat Forum Sport voor de winst ging. Geconcentreerd, maar zeker ook de wil om te winnen. Strijd, duels die gewonnen werden. Mooi om te zien hoe het zeer jonge Forum Sport team zelfvertrouwen uitstraalde en de wedstrijd naar zich toetrok. En dan ook loon naar werken: in de 57e minuut een aanval over links. Jesse de Graaf (foto) haalde met veel snelheid de achterlijn, gaf een scherpe voorzet over de grond en Haitam el Marid schoot de bal vanaf een meter of tien hard en hoog in het doel: 1-0. Een prachtig uitgespeeld doelpunt.

Energie

Zes minuten later opnieuw Jesse de Graaf, die met een slimme passeerbeweging zich vrij speelde op de zestienmeterlijn en de bal in de verre hoek binnenschoot: 2-0. RVVH probeerde van alles om de aansluitingstreffer te maken en er zit zeker veel voetbal in het elftal, maar het lukte de bezoekers niet de verdediging van Forum Sport te verrassen. De speelwijze van Forum Sport kost veel energie en de warmte boven het kunstgras maakte het nog zwaarder. Er werd aan beide kanten volop gewisseld en ook bij Forum Sport kwamen Younes Boutkabout, Jano Vanderbos en Ayoub Yaagoubi binnen de lijnen voor Gijs Hebing, Giovanni Qureshi en Justin van Otterloo. Verse krachten die er mede voor zorgden dat de 2-0 voorsprong met succes verdedigd kon worden. Voor debutant Forum Sport een uitstekend begin van de competitie. Met zes punten uit drie wedstrijden staat het op een gedeelde derde plaats in de Vierde Divisie B. Volgende week zaterdag wacht Forum Sport de uitwedstrijd tegen WNC.