Derde Divisie: TOGB verliest van HSV Hoek door eigen doelpunt

TOGB heeft voor het eerst in 2024 een competitienederlaag geleden voor eigen publiek. De geelzwarten verloren met 0-1 door een eigen doelpunt. Wat ook donderdag niet lukte tijdens de wedstrijd voor kwalificatie voor de KNVB-beker was het omzetten van de gecreëerde mogelijkheden in een treffer.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Ondanks de hoge temperaturen was het baltempo dat door beide teams op het kunstgrasveld aan de toeschouwers werd voorgeschoteld hoog. TOGB viel met veel energie aan, maar de aanvallen van de brigade van Jonk misten finesse. TOGB had het meeste balbezit, de grootste kansen, maar het was Hoek dat door een ongelukkig eigendoelpunt van TOGB-verdediger Modderkolk op voorsprong kwam. Modderkolk probeerde een scherpe voorzet van Hoek te onderscheppen, maar passeerde met zijn actie onbedoeld zijn eigen doelman.

Over kansen had TOGB niet te klagen. Die werden er genoeg gecreëerd, maar Hoek-doelman Finn Murre was een sta-in-de-weg. Werd de doelman toch gepasseerd dan bracht een Zeeuwse verdediger hulp of werd hij geholpen door de doelpaal. Twee keer wist Leroy Zwarteveld de doelman te passeren en leek op weg naar een treffer. Twee keer kwam de doelman terug in het duel en keerde de inzet van Zwarteveld. Ook de individuele actie van Mo el Yakoubi verdiende een beter lot. De rappe vleugelaanvaller verschalkte meerdere Hoekse verdedigers, maar zag zijn schot op de paal eindigen. Max le Fevre was een aantal keren gevaarlijk, maar kon het laatste zetje voor zijn eerste treffer van het seizoen net niet geven.

In de rust was het TOGB-trainer Jonathan Jonk die zijn onvrede aan zijn groep liet horen. De oefenmeester was verre van tevreden over de prestaties van het team. Jonk: ,,Ik heb mijn spelers tijdens de rust de wind van voren gegeven. Zo hadden ze mij niet eerder meegemaakt. Niets ging naar mijn mening goed. We speelden in de eerste helft onder andere niet scherp genoeg, de passing was ruim onvoldoende en meerdere spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau. Dit heb ik ze tijdens de rust duidelijk gemaakt.”

Ook in de tweede helft liet TOGB veel dreiging zien. Net als in de eerste vijfenveertig minuten werden er veel kansen gecreëerd, maar niet benut. Naar mate de wedstrijd vorderde ging TOGB steeds hoger spelen, wisselde voorin de aanvallers vaak van positie, maar lukte het ook in het tweede bedrijf niet om Hoek-doelman Murre te passeren en de gelijkmaker binnen te schieten. Hoek loerde op de tegenstoot, maar was zelf niet in staat om doelman Zwarteveld van TOGB te passeren. Hoewel Hoek in de tweede helft wel een paar keer gevaarlijk in de TOGB-zestien kwam, na een snelle tegenstoot, wist het de marge niet te vergroten. Topschutter Schalkwijk scoorde nu niet, maar Hoek ging door het eigen doelpunt van TOGB wel met drie punten terug naar haar eigen Sportpark Denoek. Samen met Kozakken Boys is Hoek na speelronde vier de koploper in de Derde Divisie B. Volgende week treffen beide teams elkaar in Zeeland en reist TOGB af naar sv Meersen voor wedstrijd nummer vijf.