Derde Divisie: Quick incasseert zure nederlaag tegen VVSB

In vergelijking met het afgelopen seizoen zijn de Bollenstreek-teams nu bij Quick ingedeeld in de zuidelijke Derde Divisie en de eerste uitbeurt was tegen VVSB in Noordwijkerhout. Rondom het veld was het net zo warm als op de nepsprieten, maar in hoeverre dit invloed had op het spel, zullen de aanwezigen nooit weten. Wat ze wel zagen, was een leuke wedstrijd, waarbij de thuisploeg de overwinning met moeite over de meet kon trekken.

Tekst: Marcel de Kler

In het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde nog niet heel veel. Beide ploegen waren nog een beetje aan het aftasten en wilden het goede gevoel van de doordeweekse bekeroverwinning meenemen. De thuisploeg was hierbij met haar sterke voorhoede wel wat dreigender, maar kansen leverde het nog niet op. Ook de Haantjes konden nog geen vuist voor het doel maken. Toch waren de gastheren op het eind van dit kwart wel wat gevaarlijker en moest Quick-doelman Zunderdorp redding brengen op een schuiver van Mounji.

Grip

Zo had Quick voldoende grip op de wedstrijd, maar moest het in korte tijd toch twee doelpunten slikken. De eerste treffer viel redelijk uit het niets, waarbij een ongevaarlijk ogende aanval toch heel goed binnengeschoten werd door Gyliano van Velzen en zo opeens de 1-0 op het bord stond na een half uur spelen. Hierdoor leken de Haantjes toch een beetje uit het lood geslagen, want enkele minuten later was het weer raak. Doelman Zunderdorp kon een schot nog knap keren, maar was kansloos in de rebound van wederom Van Velzen: 2-0. Kort hierna ging een vrije trap nog rakelings over het Quick-doel en wisten de Haantjes dat er werk aan de winkel was.

Geluk

Voor de rust had de schade al gerepareerd kunnen zijn. Nadat de bal door goed jagen veroverd werd, behield Enzo Huntink (foto) het overzicht en zette Mitchell Abdoel vrij voor de VVSB-doelman. Deze wist echter redding te brengen op de inzet van Abdoel en even later had de doelman geluk dat een poging van Boris van der Wiel nipt over zijn doel vloog. De 2-0 stand bleef zo dus staan bij het opzoeken van de schaduw, wat toch wat zure gezichten opleverde bij de Haantjes.

Duwen

Na de rust was er voldoende goede wil, maar had VVSB duidelijk de overhand. Al snel leek de derde Noordwijkerhoutse treffer te vallen, maar het doelpunt werd wegens opzichtig duwen terecht afgekeurd. Toch kon Quick met hard werken de gastheren steeds beter weghouden bij het doel en had het voldoende energie om de aanval meer en meer te gaan zoeken. Echte kansen leverde dit nog niet op, maar het leverde natuurlijk wel ruimte op voor VVSB. Patrick Zunderdorp moest hierdoor nog reddend optreden na een inzet, maar verder hoefde hij weinig meer te doen.

Kracht

Bij het ingaan van het laatste kwartier leken de Haantjes over voldoende fitheid te beschikken. Het duurde echter nog tot de 83e minuut voordat de aansluiting gevonden kon worden. Na een goede aanval over de flank, wist Abdulrahman Sango als laatste station de trekker over te halen en de 2-1 tegen de touwen te schieten. Dit gaf Quick natuurlijk nog meer kracht en de Haagse ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kreeg het ook hiervoor, waarbij Jeppe Koster een schot op de paal zag eindigen en Roy Kruis zijn schot nog net door de VVSB-doelman gekeerd zag worden.

Vizier

Zo verloor Quick met 2-1 van VVSB, waarbij Quick zich in de sterke slotfase niet beloonde met de gelijkmaker. Het spel van Quick was in verschillende fases best prima, maar het ontbeerde nog aan koelbloedigheid en een beter vizier voor het doel. Toch hadden de jonge Haantjes ook deze wedstrijd weer genoeg leerpunten tegen een sterke tegenstander gekregen. Volgende week zal Quick die op zondag thuis tegen UNA weer moeten tonen, want ondanks de winst in de beker op diezelfde ploeg, was UNA daar ook niet zonder gevaar. Van onderschatting zal dan ook zeker geen sprake mogen zijn.