Tweede Divisie: Scheveningen geflatteerd onderuit in Volendam

Bij rust was er nog niets aan de hand voor Scheveningen, getuige de 1-1 stand. Ook na de pauze kwam de ploeg van John Blok weer terug. Pech was er dat de derde treffer (dat zou 3-3 zijn geweest) van de bezoekers werd afgekeurd. Volendam scoorde in de slotfase nog twee keer: 5-2.

Tekst: Ton Beije

Volendam kwam op eigen veld goed uit de startblokken tegen Scheveningen en dat resulteerde al in de derde minuut in een kans. Niels Kwakman tikte de bal echter naast in plaats van in het doel. Scheveningen kwam in de negende minuut niet verder dan een ‘rollertje’ van Hüseyin Dogan. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak voor Volendam. Niels Kwakman, die zijn debuut maakte bij de thuisclub in de basis, ging goed door op een diepte pass en scoorde met een lob over doelman Sven van der Maaten de openingstreffer: 1-0.

Gelijkmaker

Niet lang daarna een mogelijkheid voor de gastheren de marge te verdubbelen, nadat Ilias Boudouni de bal oppikte in de zestien van Scheveningen. Doelman Van der Maaten was nu wel de winnaar. Met een half uur op de klok kreeg Scheveningen een kans om langszij te komen. Aimane El Karicha kwam goed naar binnen, maar doelman Dion Vlak had goed het oog in het schot van de Scheveningse aanvaller.

Toch kwam de ploeg van trainer John Blok nog voor de pauze op gelijke hoogte. Yassine Bouchnafa kapte de bal goed en liet vervolgens de bal in de bovenhoek verdwijnen buiten bereik van doelman Vlak: 1-1. Bij rust dus nog niets aan de hand voor de Houtrust-bewoners.

Snelle achterstand

Volendam kende echter een prima start van het tweede bedrijf. Barry Rog verspeelde de bal aan Pieter Kroon, die Nick Runderkamp aan het werk zette en die Roy Tol richting het Scheveningen-doel stuurde. Tol ontdeed zich van Rubin Koorndijk en mocht vervolgens alleen op Sven van der Maaten afgaan en de 2-1 aantekenen.

De vreugde in Volendam was echter van korte duur, want binnen zes minuten kwam Scheveningen weer langszij. Lorzenzo van Kleef bediende met een sluw balletje Barry Rog (foto), die succesvol en hard uithaalde en de bal in het dak van het doel zag belanden: 2-2.

Volley

Nu was het Scheveningen, dat maar kort genoot van die gelijke stand, want drie minuten later al gaf het scorebord een 3-2 stand aan. Een volley van Roy Tol eindigde tegen het Scheveningse net. Scheveningen rechtte de rug en met nog zo’n twintig minuten op de klok leken de bezoekers weer terug te komen in de wedstrijd. Barry Rog tekende de 3-3 aan, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de treffer geannuleerd omdat Lorenzo van Kleef daarvoor in buitenspelpositie stond. Dat betekende de ommekeer voor Scheveningen, want met nog vier minuten te gaan in de officiële speeltijd gooide Elias Boudouni de deur dicht voor de brigade van John Blok. Kogeldans werd uitgespeeld en ook doelman Sven van der Maaten was kansloos: 4-2. In de slotminuut werd het ook nog 5-2. Een inzet van Nick Runderkamp werd geblokt, maar bij de afvallende bal was Victor van Montfort attent en scoorde de 5-2. Een te ruime en geflatteerde nederlaag voor Scheveningen in Volendam en pakte de thuisploeg haar eerste winst dit seizoen.