TOGB-trainer Jonathan Jonk na het nipte verlies tegen Hoek

Trainer Jonathan Jonk (foto) van TOGB was zaterdag na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen het Zeeuws Hoek vooral teleurgesteld, omdat zijn team niet thuis gaf.

Tekst: Ron Fruining

,,Helaas moest ik veel coaching doen over zaken die in de eerdere duels als vanzelf gingen. Het inspelen, het baltempo, de passing, het positiespel, het niet afmaken van de kansen, het was nu ondermaats. Hier heb ik mijn groep tijdens de rust en tijdens de drinkpauzes op gewezen en heb met het inbrengen van vijf wissels geprobeerd dit aan te passen.”

Bovenaan

,,Dit lukte deels”, ging Jonk verder, ,,maar ik baal er gewoon van dat wij niet hebben gewonnen. We hadden de beste kansen en als wij de drie punten hadden gepakt, hadden wij bovenaan gestaan. Balen dat dat niet is gelukt, maar het is nu eenmaal zo. We moeten niet te lang treuren om het verlies want er komen nog veel wedstrijden en snel de focus weer leggen op de volgende tegenstander.”

Beker

,,Misschien komt het ook door de bekerwedstrijd die we woensdag hebben gespeeld, ik weet het niet, maar het kan zo maar meespelen. Blijkbaar zijn wij als groep nog niet zo ver dat we drie wedstrijden in een week kunnen spelen. Daar gaan we heel hard aan werken, zodat als dit weer voorkomt, wij niet weer twee keer verliezen.”

Lees verder