Jens Mathijsen en Per van Loon nu volwaardig spelers eerste elftal Willem II

Goed nieuws voor de Willem II-talenten Jens Mathijsen (foto) en de van TOGB afkomstige Per van Loon. De club liet maandag weten dat beide jongelingen door trainer Peter Maes definitief zijn overgeheveld naar de A-Selectie van de Tricolores.

Tekst: Peter Petit

Beide spelers zijn vanaf nu volwaardig lid van het eerste elftal, waar ze ook bij mee blijven trainen en krijgen tevens een eigen plekje in de kleedkamer. Als het zo uitkomt, maken ze ook nog speelminuten voor de O21 van de Tilburgers.

Lovend

Eerder liet trainer Peter Maes zich bijzonder lovend over het duo uit. ,,Ze halen het niveau absoluut niet omlaag. En dat is knap”, liet hij weten na terugkomst uit Engeland waar, voorafgaand aan het huidige seizoen, een oefenwedstrijd tegen Bristol City werd gespeeld.

TOGB

De 19-jarige Van Loon werd door Willem II op 16-jarige leeftijd door de Brabanders gescout bij amateurclub TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Hij tekende bij Willem II een contract tot medio 2016. Jens Mathijsen, zoon van technisch directeur Joris Mathijsen van ADO Den Haag, zette een krabbel onder een contract dat hem tot 2027 aan de club bindt.

Lees verder