Westlander Ronald de Moedt maakt stripboek voor jeugd DVV’09 te Dirksland

De afgelopen maanden heeft DVV’089 als club hard gewerkt om een stripboek te creëren. Het moet de jeugdspelers van DVV’09 op een creatieve manier de clubafspraken en omgangsnormen bijbrengen. Dit unieke project is tot stand gekomen dankzij de inzet van de gerenommeerde striptekenaar Charlotte de Waal, in samenwerking met jeugdspelers en vrijwilligers van de club.

Om de kosten van dit bijzondere stripboek te dekken hebben er diverse sponsoracties waaronder een cakes en broodjes grillworstverkoop plaatsgevonden en hebben veel lokale ondernemers hun steentje bijgedragen. Wat dit stripboek extra speciaal maakt is dat de strips zijn ingekleurd door de eigen jeugdleden en betrokken vrijwilligers van de club. Onder begeleiding van Charlotte de Waal hebben zij geleerd hoe zij digitaal kunnen inkleuren op iPads, waardoor de werelden van kunst, cultuur en sport samenkomen.

Hoofdpersonages

De echte leden van de club zijn de hoofdpersonages in het verhaal, getekend in stripvorm. De strip volgt het verhaal van een nieuwe jeugdspeler die verwelkomd wordt bij DVV’09. Via dit verhaal leren de jeugdspelers hoe het is om bij DVV’09 te voetballen en wat er van hen verwacht wordt. Denk aan vragen als ‘Hoe ga je om met verlies?’ en ‘Waar ruimen we de spullen op na de training?’.

Toegankelijker

Het idee achter dit project, onder leiding van Hoofd jeugdopleiding Ronald de Moedt, afkomstig uit het Westland, was om het geschreven reglement toegankelijker te maken voor de jonge spelers. ,,Wij willen niet alleen goede voetballers opleiden, maar ook verantwoordelijkheid en respect bijbrengen. Met dit stripboek kunnen we die belangrijke boodschap op een leuke en begrijpelijke manier overbrengen, aldus DVV’09.

Eindproduct

DVV’09 is als club trots op hoe een idee van maanden geleden, met de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren, is omgezet naar een prachtig eindproduct.

Lees verder