DSO stelt Etiënne Kleinis aan als Technisch Manager

DSO heeft oudgediende Etiënne Kleinis aangesteld als Technisch Manager, die daarmee de opgestapte Bert de Best opvolgt. ,,We zijn blij met zijn aanstelling”, reageert DSO-voorzitter Pier Nawijn.

,,Hij is een bekende in de regionale voetballerij en heeft een DSO-verleden. We willen dan ook graag van zijn netwerk gebruikmaken om DSO in alle selectiegeledingen sterker te maken. Dit geldt niet alleen voor het eerste elftal, maar ook voor O23 en de jeugdselecties. We kijken uit naar de samenwerking.”

Zin

,,Ik heb er enorm veel zin in”, zegt Etiënne Kleinis. ,,Het is een aansprekende uitdaging om DSO op technisch vlak verder te helpen. Er staat weliswaar een goede basis, maar het is aan mij om deze verder uit te bouwen. DSO staat bekend als een vereniging met een goede jeugdopleiding, die we moeten koesteren. Kwaliteit, plezier en spelvreugde staan hierbij voorop. Zowel bij de spelers, de begeleiding als de technische staf van de selecties.”

Warm hart

Ondanks dat de overschrijving voor spelers om van club te veranderen is gesloten, hoopt Etiënne Kleinis in contact te komen met spelers die elders spelen, maar DSO nog altijd een warm hart toedragen. ,,Dat zijn er best een aantal”, zegt hij. ,,Aangezien ik zelf trainer van DSO en Hoofd Opleidingen ben geweest, ken ik verschillende spelers die bij andere clubs actief zijn. Ik ben dan ook benieuwd hoe het met hen gaat. Wie weet kan ik hen enthousiasmeren om in de toekomst weer eens iets voor DSO te gaan betekenen. Is het niet als voetballer, dan in een andere functie. Ik vind het voor de club belangrijk dat ze spelers, leden en ​trainers, die iets voor de vereniging hebben betekend, niet uit het oog verliezen.”

Gevoelens

Terug naar het huidige seizoen. De eerste weken dat hij in zijn nieuwe functie als Technisch Manager actief is, kreeg hij meteen warme gevoelens. ,,Ik heb namelijk best getwijfeld om deze functie te gaan doen”, erkent  Etiënne Kleinis. ,,Want ik heb een appartement in het Spaanse Altea, waar ik ook regelmatig wil verblijven. Maar het DSO-virus heeft mij inmiddels te pakken. Ik geniet er nu al van om me voor deze club in te spannen. Uiteraard zal ik af en toe in Altea verblijven, maar DSO staat voorop.”

Ambitieus

,,Er staat een fris en ambitieus bestuur. Ik vind het mooi om hen ook te ondersteunen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe hoofdtrainer Wayne Delgado dos Santos, die mij overigens meteen overal bij betrekt. Daar houd ik van, want transparantie in het belang van DSO moet altijd voorop staan. Je doet het tenslotte met elkaar. Het kan met deze selectie een mooi seizoen gaan worden. Ik voel een goede sfeer binnen en rond de vereniging. Dat moeten we met z’n allen vasthouden. DSO-trainer Wayne Delgado dos Santos (37) heeft tenslotte met 1500 leden goud in handen. Zo’n vereniging hoort in Zoetermeer en in de regio een toonaangevende rol te spelen. Zowel op sportief als organisatorisch vlak”.

Bij de foto: Voorzitter Pier Nawijn (links) met  Etiënne Kleinis (rechts), die onder zijn toeziend oog het contract met DSO tekent. 

Lees verder