ADO Den Haag onderuit in Den Bosch en zakt naar plaats zeventien

ADO Den Haag speelde een goede eerste helft uit tegen FC Den Bosch, maar wist niet te scoren. Dat deed de thuisploeg wel voor rust en ook direct na de hervatting en pakte zo met 2-0 de volle buit in eigen huis. In plaats met een ruime voorsprong de rust in te gaan, stond ADO Den Haag na afloop met lege handen en zakt – met maandag het uitduel tegen Jong PSV voor de boeg – naar plek zeventien!

Foto’s: Orange Pictures

Trainer Darije Kalezic had de pech dat captain Alex Schalk in de warming-up moest afhaken met een blessure. Voor hem kwam Dano Lourens in de ploeg op het middenveld. In het centrum van de defensie stonden geposteerd Daniël Granli en nieuwkomer Diogo Tomas. Op links verdedigend maakte Milan Hokke zijn debuut in een officiële wedstrijd.

Openingstreffer

ADO Den Haag begon niet slecht, zocht het vijandelijke doel zonder aanvankelijk echt gevaarlijk te worden. Balverlies na een kwartier van Hokke leidde de openingstreffer in van de thuisploeg. Een hoge voorzet werd door Knöll met de borst in het Haagse doel gelopen: 1-0.

ADO Den Haag kreeg een kans snel iets terug te doen, maar Joel Ideho kwam net te kort bij een voorzet van Steven van der Sloot. Even later werd de bal werd in het Bossche doel geplaatst door de meegekomen Tomas na een vrije trap van Daryl van Mieghem, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en dus bleef het 1-0, wat ook de ruststand was. In dat eerste bedrijf had ADO Den Haag ook nog de pech dat een kopbal van Joel Ideho recht in handen van doelman Bakker van de gastheren verdween. In plaats met een ruime voorsprong te gaan rusten, keek de ploeg van Kalezic tegen een achterstand aan.

Dreun

Vlak na de doelwisseling, veel toeschouwers hadden nog geen plaats genomen op de tribune, kreeg ADO Den Haag gelijk al een dreun te verwerken. Binnen een minuut was het weer Knöll, die doelman Tim Coremans het nakijken gaf: 2-0. Trainer Kalezic had juist in de rust maatregelen getroffen. Hokke en Lourens waren in de kleedkamer achtergebleven en voor hen kwamen Sekou Sylla en Elias Mohammad. Voor de laatste was het ook zijn debuut in competitieverband.

Kalezic bracht binnen het uur ook al Finn de Bruin in het veld, die de afgelopen weken geblesseerd moest toekijken. Hij kwam in het veld voor Van der Sloot. ADO Den Haag probeerde nog terug te komen in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te produceren. Een schot van Jari Vlak (nu aanvoerder) werd echter door Bakker gestopt en ook in de rebound zag Van Mieghem geen kans te scoren.

Lat

FC Den Bosch had de voorsprong zelfs kunnen vergroten, maar doelman Coremans haalde met hulp van de lat een schot van Burgering buiten de palen en even daarna was de lat de Haagse doelman weer goedgezind. Het mocht voor de Haagse ploeg verder niet baten, want bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dieperink stond de 2-0 nog steeds op het scorebord. Maandag wacht de uitbeurt bij Jong PSV, dat vrijdagavond ruim won bij TOP Oss. Voor ADO Den Haag lijkt nu elke tegenstander een moeilijk te nemen horde als de kansen niet worden benut. Maar de weg omhoog zal snel ingezet moeten worden.