Oud-ADO speler Thom Haye tekent contract voor jaar bij Almere City FC

Almere City FC is erin geslaagd na het sluiten van de transfermarkt middenvelder Thom Haye (foto) aan zich te binden. De 29-jarige middenvelder, sinds kort international van Indonesië, komt transfervrij over en tekende een jaar bij de club uit Flevoland.

Tekst: Peter Petit

De laatste weken werd het geluid steeds luider dat Haye voor NAC zou kiezen, maar uiteindelijk viel zijn keuze toch op de jongste telg uit het betaald voetballandschap en ving NAC, na vele gesprekken met Haye te hebben gevoerd, toch bot.

De 29-jarige Haye kwam de afgelopen seizoenen uit voor SC Heerenveen. Zijn debuut maakte de geboren Amsterdammer in 2014 bij AZ. Vervolgens speelde hij voor Willem II, US Lecce (Italië), ADO Den Haag, NAC Breda en het meest recent in Friesland bij SC Heerenveen.

Gesprekken

Op de website van Almere City FC laat de specialist van de set pieces weten met hoofd en hart voor deze club te hebben gekozen. ,,Ik heb goede gesprekken met de club gehad waarin ik ben overtuigd van de strategie binnen en buiten de lijnen. Dat gecombineerd met een voorstel dat ook goed bij mijn privésituatie pas, heeft er toe geleid dat ik er dit seizoen alles aan ga doen om Almere City in de eredivisie te houden.”

Lees verder