Zaalvoetbal: Drs. Vijfje scoort, onfortuinlijk vrouwenteam zvv Den Haag niet

Het vrouwenteam van zvv Den Haag kreeg in Groningen legio kansen om te scoren. Vooral in de gehele eerste helft, maar helaas werd het net niet gevonden. Drs. Vijfje-goalie Lois Wieringa bleek in veel kansrijke scoringsmomenten een sta-in-de-weg voor de Haagse ploeg.

Tekst: Ulis van Maanen

Vooral in de eerste helft had de residentiële eredivisionist zich op voorsprong moeten zetten. Rookie Danique van Lingen verraste vriend en vijand met een prima debuut. De andere debutante aan Haagse zijde, Nuria Segui Vidal, speelde een leerzame partij op eredivisieniveau. De rust ging in mete en 1-0 achterstand voor zvv Den Haag.

Uitstekend

Onder aanvoering van de later in de tweede helft door een vervelende enkelblessure uitgevallen Stef Valk, liet zvv Den Haag – met name in de eerste helft – bij vlagen uitstekend futsal zien. Vooral ‘linkspoot’ Priscilla Mesker kon terugzien op een prima partij. Ook Lisa Franken (foto) viel op met prima keeperswerk.

Na afloop kon stand-by coach Jeroen Blommaert niets anders doen dan de hele ploeg complimenteren met het vertoonde spel en de vechtlust, ondanks het 4-0 verlies.