4e Divisie B: HBS neemt volle winst mee uit Naaldwijk

Op Sportpark De Hoge Bomen nam Westlandia het op tegen HBS. Beide teams konden het net niet vinden in de eerste helft. In de tweede helft pakte HBS een 0-1 voorsprong en moest daarna hard werken om de winst te kunnen pakken.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Danny Ploegaert

In de het Haaglandse onderonsje kreeg Westlandia de eerste kansen. Tim van der Voort kreeg eerst een kopkans uit hoekschop, maar zag die gestopt worden door HBS-doelman Jurrian Jouvenaar. Daarna belandde een tweede mogelijkheid op de lat. HBS kreeg daarna kansen via Ebi Broug en Luca van Leeuwen uit een vrije trap. De 0-0 bleef op het scorebord staan. Op slag van rust werd HBS nog zeer gevaarlijk. Luca van Leeuwen ging op de Westlandse doelman af, maar Jordie van Leeuwen kon de bal naast het doel tikken, waardoor de thee bereikt werd met de brilstand op het bord.

HBS startte niet goed aan de tweede helft en moest na twaalf minuten ook nog Ebi Broug wisselen. Mink Hueting kwam in het veld voor de geblesseerde speler. Even later bracht ook Westlandia met Hidde van der Arend en Ismael Afellah verse krachten in het veld. Westlandia voerde de druk op maar het was HBS dat het doel kon vinden. Manuel Francisco kopte in de zeventigste minuut een voorzet van Jasper Hooft binnen.

Meteen kreeg HBS kansen op de 0-2. Eerst zag invaller Sebastian Navia Romero een kans op een doelpunt net naast gaan en ook Mica Knoester kon de bal daarna niet in het doel krijgen. Met net iets minder dan een kwartier te spelen bracht Westlandia drie wisselspelers in. Het leverde de Naaldwijkers veel kansen op maar doelman Jouvenaar hield zijn doel met goede reddingen schoon waardoor HBS de 0-1 voorsprong over de eindstreep bracht.