3e Divisie: Quick hard onderuit tegen UNA

Op een heerlijk zonnig Nieuw Hanenburg kwam UNA uit Veldhoven wederom op bezoek. Anderhalve week geleden kwamen de Brabanders in het kader van de beker langs en won Quick met 4-1. Vooraf werd er duidelijk op gehamerd dat de ene wedstrijd de andere niet is. De aanwezigen zagen dit bewaarheid worden en met name voor de rust was Quick geen schim van zichzelf en ging hard onderuit.

Tekst: Marcel de Kler     |     Foto’s: Aad van der Knaap

Vanwege enkele blessures waren de Haantjes weer erg jong en onervaren. Toch had Quick na ruim een minuut al op voorsprong moeten komen. Jeppe Koster werd alleen op de UNA-doelman afgestuurd, maar zijn vizier stond niet op scherp. Enkele minuten later was Koster wederom dichtbij, maar ook ditmaal was het niet raak. Aan de andere kant was UNA ook al enkele malen dreigend geweest en zo was het voor de toeschouwers weer een open wedstrijd.

Toch ging het na een kwartier spelen hard en voor de Haantjes bezien, helemaal fout. Achterin dacht een verdediger veel meer tijd te hebben, maar werd hierdoor knullig van de bal gezet in het eigen strafschopgebied. De aanvaller pakte het cadeau uit en schoof de bal in de verre hoek binnen voor de 0-1. Quick probeerde van de klap te bekomen, maar kreeg weer enkele tikken.

Na twintig minuten spelen werd weer onhandig balverlies geleden in de opbouw en werd buiten de beruchte lijnen een overtreding gemaakt en viel de UNA-aanvaller ongelukkig op Dante Roethof. De Quick-verdediger moest geblesseerd het veld af, maar zag de toegekende vrije trap schitterend binnen gekruld worden voor de 0-2. Nauwelijks twee minuten later kreeg UNA een hoekschop, die na een scrimmage precies voor de voeten van een UNA-speler kwam, die simpel de 0-3 binnen schoot.

Hierna werd toch duidelijk dat de mentale weerbaarheid nog wat ontwikkeling nodig heeft, want Quick speelde na de drie snelle treffers tegen opeens een heel stuk minder goed. Het vertrouwen had een flinke deuk gekregen en hierdoor werd fout op fout gestapeld. Doelman Patrick Zunderdorp kon nog wel enkele goede reddingen tonen, maar met twee vlijmscherpe omschakelingen liep UNA voor de rust uit tot 0-5.

In de rust had trainer Paul van der Zwaan het nodige werk te verrichten om erger te voorkomen. Na de rust werd wel duidelijk dat dit niet betekende dat er een muur opgetrokken zou worden. Sterker nog, de jonge Haantjes gingen vrolijk op zoek naar treffers en UNA vond het allemaal best. Echte grote kansen bleven namelijk in eerste instantie uit, waar UNA in een uitval wel meteen weer tot scoren kwam, waardoor het na een uur spelen al 0-6 stond.

Het was voor het eigen publiek in ieder geval wel goed te zien dat de opvatting om doelpunten te maken aanwezig bleef. Vanaf de flanken werden de Haantjes dreigender en Sidney Kastaneer kwam enkele malen dreigend opstomen. Het was dan ook geen toeval dat een voorzet van zijn voet uiteindelijk binnengewerkt kon worden. Jayden Blewanus stond op de juiste plek en tikte de bal met een hakbal tegen de touwen voor de 1-6.

In het Haags Kwartiertje vielen geen treffers meer, maar was Quick nog wel eenmaal erg dichtbij. Een kopbal van de ingevallen Kevin Abdesim ging rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Zo verloor Quick dus wel erg dik in eigen huis en bleek dat de ploeg van vandaag te onervaren was om het UNA moeilijk te maken. Het afgelopen seizoen is echter wel gebleken dat een jonge ploeg wel een steile leercurve kan hebben, dus zal volgende week op bezoek bij Smitshoek het volgende meetmoment zijn om te kijken hoe snel de jonge Haantjes kunnen herstellen.