ADO Den Haag speler Rafael Struick kiest voor Australisch avontuur bij Brisbane Roar

ADO Den Haag-aanvaller Rafael Struick (foto) vervolgt zijn loopbaan in Australië bij Brisbane Roar FC. De international van Indonesië met veertien interlands op zijn naam, had bij ADO Den Haag nog een contract tot de zomer van 2025, maar kiest nu dus voor een Australisch avontuur. Volgens de Australische club komt Struick transfervrij over.

Tekst: Peter Petit

Afgelopen zomer verlengde Struick nog zijn contract bij ADO Den Haag, maar door de komst van de aanvallers Lee Bonis, Dano Lourens en Elias Mohammad, was er voor de 21-jarige Leidschendammer geen uitzicht meer op een vaste basisplek in het elftal van trainer Darije Kalezic.

Vlieguren

Struick doorliep de jeugdafdelingen van zowel Forum Sport als RKAVV voordat hij zich in 2020 bij ADO Den Haag meldde. Groot voordeel van de overstap van Struick naar Australië is, dat hij nu niet meer zulke lange afstanden hoeft te reizen wanneer hij weer op moet draven voor het nationale elftal van Indonesië, dat nog volop in de strijd is om een ticket voor het WK van 2026. Tegen de ruim vijftien vlieguren van Amsterdam naar Jakarta, staan daar tegenover slechts ruim vijf uren vliegen vanaf Australië.

Enthousiast

De huidige bondscoach van Indonesië,  de Zuid-Koreaan Shin Tae-Yong, zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld bij de komst van Struick naar Brisbane. Hij kwam in zijn actieve loopbaan immers zelf uit voor de nieuwe ploeg van Struick. Op de website van Brisbane Roar laat Struick weten  de club zo veel mogelijk te willen helpen met zijn kwaliteiten, door doelpunten te maken en assists te geven. Struick, die bij de club uit Queensland het shirt met rugnummer zeven gaat dragen: ,,Brisbane Roar is een heel grote club, die in een sterke competitie speelt. Ik ben enthousiast om in de A-League te spelen en deze overstap naar de andere kant van de wereld te maken om een stap buiten mijn comfortzone te zetten.”

 

Lees verder