Voormalige ADO Den Haag-speler Michael Mulder tekent bij HB Køge

De 23-jarige Michael Mulder (foto), voormalig speler ook van ADO Den Haag, heeft inmiddels een contract getekend bij het Deense HB Køge. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract nadat hij de afgelopen weken indruk maakte op trainingen.

,,We zijn kieskeurig geweest bij het vinden van een nieuwe man voor onze verdediging. We hadden de wens om snelheid, lichaamsbouw en vaardigheden aan te vullen in de één-op-één situaties”, zegt sportief directeur Auri Skarbalius op de clubsite. ,,Bovendien geeft hij ons meer robuustheid in de centrale verdediging. We hadden meer concurrentie nodig in de verdediging en Michael kan alle plaatsen in de verdediging bestrijken.”

Griekenland

Michael Mulder sluit zich aan bij HB Køge nadat hij voor het laatst in het Griekse voetbal speelde bij Panachaiki FC. Hij wordt de vierde Nederlander in de selectie van HB Køge, waartoe ook Jafar Arias, Michael Chacón en Gabriël Culhaci behoren.

Na een periode in Israël streek hij – met zijn broer Jonathan – neer bij ADO Den Haag. Na ADO Den Haag speelde hij bij het Belgische Beveren en vorig seizoen in Griekenland bij Panachaiki.

Welkom

Michael Mulder zelf op de clubsite over zijn overgang: ,,Ik voel me welkom door de spelers en de staf sinds de eerste dag dat ik hier kwam, dus nu ben ik blij en dankbaar dat we ook een definitieve overeenkomst hebben kunnen sluiten. Ik ga mijn best doen om de club te helpen en ik geloof dat mijn kwaliteiten heel goed bij het team zullen passen.”

Lees verder