ADO Den Haag geeft vlak voor tijd zege uit handen bij Jong PSV

ADO Den Haag keek in de uitwedstrijd tegen Jong PSV bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Na rust herstelde de ploeg van trainer Darije Kalezic zich en boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong. In de slotfase glipte de zege toch nog uit handen van de Hagenaars door de gelijkmaker van Jong PSV: 2-2.

Tekst: Ton Beije               |        Foto’s: Orange Pictures

Na de 2-0 nederlaag op vrijdagavond bij FC Den Bosch had Kalezic zijn ploeg op drie plaatsen gewijzigd. De grootste verrassing was de bezetting onder de lat. Kilian Nikiema was de doelman in plaats van Tim Coremans. Silvinho Esajas en Finn de Bruin keerden ook weer terug in de basis.

Spits Lee Bonis werkt hard, maar het maken van doelpunten gaat hem nog niet lekker af. Hij staat nog steeds op nul. In de aanvangsfase van de wedstrijd kreeg de Noord-Ier twee mogelijkheden maar schoot voorlangs en zag doelman Tijn Smolenaars redding brengen.

Na dik een kwartier stond ADO Den Haag bijna uit het niets op achterstand. Steven van der Sloot leverde zomaar in en Jevon Simons probeerde het vanaf de middenlijn, maar de bal ging niet alleen over Nikiema maar ook net over de Haagse lat heen.

Rebound

Na 24 minuten kreeg Jong PSV, dat wel het meeste balbezit had, haar eerste echte kans, maar scoorde ook gelijk de openingstreffer. Sekou Sylla was verdedigend niet resoluut, waarna Van Uneken na een voorzet tegen de lat kopte, maar in de rebound was Emir Bars wel succesvol: 1-0. En met die stand gingen de ploegen ook aan de thee.  Beide trainers, bij Jong PSV een oude bekende, Fons Groenendijk en zijn collega Kalezic hadden tijdens de rust geen wissels ingebracht. ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken na rust.

Al binnen drie minuten was de gelijkmaker een feit. Finn de Bruin klopte doelman Smolenaars: 1-1. De bezoekers hadden de smaak te pakken. Op aangeven van Daryl van Mieghem lukte het Lee Bonis weer niet om succesvol te zijn. Dat deed na een uur spelen Van Mieghem zelf wel. Even buiten de zestien gaf hij met een fraai schot met veel effect de Jong PSV-doelman het nakijken: 1-2.

Knap

ADO Den Haag was dicht bij een derde treffer, maar doelman Smolenaars redde knap op een inzet van Van Mieghem. Ook Finn de Bruin was dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond, maar zijn schot belandde tegen de lat. Jong PSV kwam nog tot een laatste offensiefje, kreeg drie prima kansen, maar liet de onbenut. Net toen ADO Den Haag ging denken aan een driepunter sloeg de thuisploeg twee minute voor tijd alsnog toe. Sven van der Plas, afkomstig uit Katwijk, nam – door niet accuraat optreden van de Haagse defensie bij de tweede paal na een vrije trap – de gelijkmaker voor zijn rekening: 2-2.

ADO Den Haag heeft vrijdagavond voor eigen publiek heel wat goed te maken als het sterk aan de competitie begonnen Telstar op bezoek komt in het Bingoal Stadion.