Futsal: zvv Den Haag zet ook CFM Transito opzij

Na de mooie overwinning op HBSS vorige week was afgelopen vrijdag de focus gericht op CFM Transito. Grappig detail was dat de Haagse ploeg deze tegenstander komende week weer gaat treffen, maar dan voor de beker.

Tekst: Nick Taal

Na een uitstekende warming up in het nieuwe warming up shirt begon zvv Den Haag  zoals de laatste weken met dominant spel en drong het team uit Werkendam gelijk in de verdediging. Met goed samenspel en met vaak ook individuele hoogstandjes van onder meer Mounir Madroni was het wachten op de voorsprong van het team van coach Huib van Oostrom Soede.

Futsalshow

Deze kwam al snel. Na een mooie actie en dito voorzet van aanvoerder Mo Ouarraki (foto) tekende Djamel Boerstra in de derde minuut voor de 1-0 voorsprong. Het ruim aanwezige publiek ging er goed voor zitten en hoopte op een futsalshow net als vorige week. Deze kwam er ook, maar bleven de doelpunten uit. Pech, soms net niet scherp en wederom een uitmuntende doelman bij de tegenpartij waren daar de oorzaken van. CFM Transito beperkte zich tot tegenhouden, maar kwam er toch sporadisch gevaarlijk uit. Doelman Oussama Zayzaoui met hulp van de ‘Duracell-tweeling’ Faysal en Brahim Karoumi onderscheidde zich in die momenten.

Klus

Na rust wederom een fris spelend zvv Den Haag, dat snel de klus wilde klaren. In de 24e minuut was het eindelijk raak. Mo Ouarraki begon zijn actie op het middenveld en stuurde met een schitterende kapbeweging een paar tegenstanders het bos in en schoot onberispelijk de bal in de verre hoek achter een vertwijfelde doelman: 2-0. zvv Den Haag kon niet lang genieten van deze voorsprong, want in dezelfde minuut kwam Transito terug tot 2-1. Dat hier een duidelijke overtreding op Mo Ouarraki gemaakt werd, was de arbitrage ontgaan. Overigens, de arbitrage van dienst, Zahhaf en mevrouw Sedighiani, floot verder een prima wedstrijd.

Cadeautje

zvv Den Haag bleef rustig en hield de controle over de wedstrijd en bleef op zoek naar meer. In de 31e minuut viel de 3-1 door wederom Mo Ouarraki. Toch bleef CFM Transito in de wedstrijd omdat de Haagse ploeg niet het grote verschil in doelpunten kon uitdrukken. Bij één van de Haagse aanvallen ging het een keer mis en CFM pakte het cadeautje graag uit en was er voor Oussama Zayzaoui geen houden meer aan: 3-2. Het was even schrikken, want het deed geen recht aan het beeld van de wedstrijd.

ZVV reageerde echter meteen. In dezelfde minuut bereikte  Younes Boutkabout met een mooie pass Djamel Boerstra, die het verschil wederom op twee bracht 4-2. Dit werd ook de eindstand. Al met al een goede teamprestatie, waar gezien het beeld van de wedstrijd het verschil veel groter uit had moeten uitvallen. Het was een leuke wedstrijd met respect van beide kanten dus reclame voor het futsal.

Deze week de bekerwedstrijd in Werkendam en de week erna, 27 september, de derby in een uitwedstrijd in het Zuiderpark tegen FC Westland.