Aad Buitendijk vertrekt na 23 jaar als keeperstrainer bij HVV

Aad Buitendijk (foto) is geen keeperstrainer meer bij HVV. Een verschil van mening over de dagen waarop hij bij de eersteklasser zou trainen, betekende het einde van een lange samenwerking.

Buitendijk zou aan zijn 24e seizoen aan de Van Hogenhoucklaan beginnen. ,,Er is een tijd van komen en gaan”, zegt hij. ,,Je kunt niet eeuwig doorgaan, maar ik vind het wel heel jammer dat ik de 25 jaar bij HVV niet heb kunnen volmaken.”

Buitendijk (75) zegt altijd met veel plezier bij HVV te hebben gewerkt. ,,Het is één van de mooiste clubs van Nederland. Ik heb er een fantastische tijd gehad en heb keepers getraind die zeer talentvol waren en door clubs als Feyenoord, Sparta en ADO Den Haag werden gescout.”

Texas DHB

Zelf behoorde Buitendijk in de jaren zeventig tot de beste keepers in het Haagse amateurvoetbal. Hij stond ruim tien jaar bij Texas DHB onder de lat en won met die club onder meer in 1980 de eerste Haagsche Courant Cup. Tot zijn medespelers behoorden destijds onder anderen Leen de Graaf, Karel Oosterbaan, Bennie Roode, Pablo Plak en de gebroeders Prosman.

‘Mooi geweest’

Na zijn actieve loopbaan was Buitendijk werkzaam bij meerdere clubs uit Den Haag en omstreken. In 2000 kwam hij via hoofdtrainer Frans Meurs bij HVV terecht en zorgde er later samen met verenigingsmanager Peter Entrop voor dat alle jeugdteams van de club een vaste doelman kregen.

Buitendijk zegt dat hij niet op zoek is naar een andere vereniging. ,,Het is mooi geweest.”

 

Lees verder