Trainer Wayne Delgado dos Santos: ,,DSO diesel die langzaam op gang komt”

DSO plaatst zich afgelopen weekend door een 2-1 zege op VOC voor het vervolg van de strijd om de KNVB-districtsbeker, de zogeheten knock-outfase. Trainer Wayne Delgado  dos Santos (foto) noemde het een zege die goed voor het moreel is vlak voor de competitiestart.

Tekst: Ton Beije

De treffers in dat duel kwamen voor rust van Ziad Mohammed en na de doelwisseling (en de gelijkmaker van VOC) van Timo Reinhardt. Toch is de nieuwe DSO-trainer nog niet helemaal tevreden. Op de clubsite zegt hij: ,,De ploeg is nog steeds een diesel die langzaam op gang komt. Net als vorige week tegen Foreholte (0-2 zege) was dit ook het geval. Onze tweede helft was dan ook een stuk beter dan de eerste 45 minuten.”

Realiteit

Delgado dos Santos houdt een week voor de start van de competitie in de eerste klasse B de realiteit onder ogen: ,,Een gelijkspel had overigens de verhoudingen goed weergegeven, maar van de vijf kansen die we kregen waren we in staat om er hiervan twee te benutten. We gaan in ieder geval met enig zelfvertrouwen de eerste competitiewedstrijd bij sc Monster tegemoet, dat promoveerde naar de eerste klasse. sc Monster uit is trouwens sowieso altijd lastig. Ik verwacht dat zij weer veel punten thuis gaan pakken.”