FC ’s-Gravenzande speelt gelijk tegen ADO Den Haag O19

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande een oefenwedstrijd op eigen veld met een mix van een aantal spelers uit het eerste en tweede elftal en talenten uit de eigen jeugdopleiding tegen ADO Den Haag O19.

Tekst: Jan Hoogenraad

FC ’s-Gravenzande begon goed. In de zesde minuut een schot van de jarige Quincy Does, maar doelman Sem Eekhout pakte die prima. Drie minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong toen Kaylan Muis de bal beheerst binnenschoot: 1-0. Hierna was het ADO Den Haag O19, dat tweemaal gevaarlijk was via Cheveyo Mul, maar de ’s-Gravenzandse doelman Tijn Stehmann stopte zijn inzetten. In de twintigste minuut kwam de gastploeg weer gelijk toen Youssef Traki de bal in het doel schoot: 1-1.

Voorsprong

Uit een voorzet van Quincy Does stonden halverwege de eerste helft drie aanvallers van de thuisploeg klaar om de bal binnen te schieten, maar allen konden het niet afmaken en ging de bal voorlangs. Hierna weer twee kansen voor ADO Den Haag O19. Een inzet van Hakan Argun werd door de ’s-Gravenzandse doelman gepakt en een inzet van Cheveyo werd door hem tot hoekschop verwerkt. Toch was het FC ’s-Gravenzande, dat voor rust weer op voorsprong kwam toe Quincy Does raak schoot in de 39e minuut: 2-1.

In evenwicht

Bij aanvang van de tweede helft de nodige wissels in beide elftallen. Maar het was zeker een leuke wedstrijd om naar te kijken met kansen voor beide doelen. Bij aanvang twee mogelijkheden voor de thuisploeg. Een schot van Kaylan Muis ging net naast en Irian Boeschoten zag zijn inzet door de doelman gepakt. In de 62e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op een 3-1 voorsprong. Yuri Westhoff (foto) schoot in en zag de bal via een verdediger achter Sem Eekhout verdwijnen. Ook Sem van Mierlo was voor de thuisploeg nog kansrijk, maar hij schoot de bal recht op de doelman en die had daar geen moeite mee.

Stip

Aan de andere kant kon Ilijah de Ruiter inschieten, maar Tijn Stehmann stopte zijn inzet. In de 66e minuut ging de bal op de stip toen Ilijah de Ruiter in het ’s-Gravenzandse strafschopgebied onderuit werd gehaald. Giovanny Sinas Jesus de Pina nam de penalty en bracht de stand terug tot 3-2. Vijf minuten voor tijd een eigenlijk niet te missen kans voor Ray Bredero. Hij stond helemaal vrij, maar schoot de bal hoog over. Het was ADO Den Haag O19, dat bij een snelle uitval voor de 3-3 stand zorgde door een treffer van Dani van Loenen. In de slotminuut nog een mogelijkheid door de thuisploeg. Na een snelle uitbraak pakte doelman Sem Eekhout de bal op buiten zijn strafschopgebied, dus een vrije trap. Yuri Westhoff nam die, maar de bal verdween in het zijnet. Het bleef bij deze 3-3 stand in een leuke en sportieve wedstrijd.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Tijn Stehmann, Tyler Mulder (46. Irian Boeschoten), Jorik Koppers (46. Sem van Mierlo), Timo Ploemen, Daan van de Burg (61. Jouke Kok), Casper Zwaanswijk (46. Ruben van Hagen), Yuri Westhoff, Dano van Leeuwen, Zeger van Antwerpen, Quincy Does (61. Bas Sommeling), Kaylan Muis (61. Ray Bredero)

Opstelling Jong ADO Den Haag:
Sem Eekhout, Jayden Tammes (46. Bram Wesseling), Ties Brouwer (46. Tim Danhof), Hakan Argun (46. Djesi Bodo), Cheveyo Mul (46. Ilijah de Ruiter), Senna Melief, Maxim Goedewacht, Sem Emanuel Deri, Dani van Loenen, Youssef Traki, Giovanny Sinas Jesus de Pina

Scheidsrechter Niko Rachwal, assistenten: Micheal Geysendorpher en Yvar Buckers.