Mart van Paassen, Lid van Verdienste van VELO, overleden

De kop boven een artikel op de website van VELO deed ons schrikken: ‘Het naderende einde kwam steeds dichterbij maar het overlijden van Mart van Paassen komt dan toch nog onverwacht. Hij is 84 jaar geworden’.

Onderstaand nemen wij een In Memoriam over van VELO. Mart van Paassen hebben wij  ook vele malen meegemaakt tijdens ons verblijf op Gran Canaria tijdens de winterstop, waar wij als equipe van Haaglanden Voetbal clubs, waaronder VELO, op de voet hebben gevolgd. Op het warme Gran Canaria vroeg Mart van Paassen steevast tijdens de trainingen: ,,Jongens moeten jullie ook een stukje fruit, het ligt ook voor jullie klaar”. Ook nadien als wij elkaar tegenkwamen op het VELO-terrein, kwam vaak ‘dat stukje fruit’ tijdens de trainingskampen ter sprake. Wij denken met genoegen terug aan die periodes met Mart van Paassen, een clubman in hart en nieren met zijn humor en zijn lach.

Ton Beije (hoofdredacteur Haaglanden Voetbal)

Hieronder het stuk namens het VELO-bestuur op de website van de club:

,,Mart van Paassen, wie kent hem niet bij VELO. Vanaf de jeugd lid van VELO, geen toptalent als voetballer, wel grote steunpilaar van VELO 7 waarover een dik boek kan worden geschreven. In Parijs wordt nog gesproken over de twee bezoeken van VELO 7.

Wat heeft Mart allemaal gedaan bij VELO. Op allerlei fronten heeft hij zich jarenlang als vrijwilliger meer dan verdienstelijk gemaakt. Jeugdleider, jeugdtrainer, initiatiefnemer trips JO13 naar Engeland, scheidsrechter, grensrechter, mede-oprichter van de Supportersclub, lijnenkrijter en lid van de barcommissie. Hij genoot vooral ook als manusje van alles bij VELO 1. Hij zorgde er voor dat de spelers niets tekort kwamen, ook niet bij de jaarlijkse trainingskampen op Gran Canaria waar hij met veel plezier bij trainingen en wedstrijden zorgde voor een frisdrank en een stukje fruit. Voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor zijn VELO werd Mart in 2005 meer dan terecht benoemd tot Lid van Verdienste.

Met het overlijden van Mart verdwijnt er weer een icoon uit de grote VELO-familie.  Wij zullen Mart blijven herinneren als een echte VELO-man met een rood-groen VELO-hart. Zijn plaats bij VELO zal voortaan leeg blijven maar nog meer zal hij gemist worden bij zijn gezin.”

 

Lees verder