Warming-up 3E/F: DHC gaat langs bij KMD, debuut FC Zoetermeer op dit niveau

FC Zoetermeer maakt haar opwachting in de derde klasse met een uitduel bij Olympia in Gouda. Vitesse Delft gaat de strijd aan met Ariston’80 en DHC wacht een spannend openingsduel in Wateringen. KMD is de eerste tegenstander na de degradatie.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

BSC’68 speelde een prima seizoen in haar debuutjaar in de derde klasse met een tweede plaats als beloning. De ploeg uit Benthuizen van trainer Abdullah Sari wil de goede resultaten graag voortzetten en opent het seizoen tegen DoCoS uit Leiden.

FC Zoetermeer maakt haar opwachting in de derde klasse na de promotie uit de vierde klasse. De ploeg van trainer Martijn de Zoete mag meteen flink aan de bak tegen Olympia, dat vorig seizoen nog in de tweede klasse uitkwam. Een goede test voor de Zoetermeerders om te kijken waar ze staan.

3e klasse F

In de klasse die louter uit regioteams bestaat, lijkt het een spannend seizoen te worden. Degradanten Vitesse Delft en DHC zullen uit zijn op eerherstel na de degradatie. Vitesse Delft ontvangt op Sportpark Tanthof Zuid stadgenoot Ariston’80. DHC gaat onder leiding van trainer Wim Baggerman (foto) de strijd aan met KMD. De Wateringers zullen een lastig te nemen eerste horde vormen voor DHC, dat in de beker een eerste plaats in poule 1 van groep 2 behaalde.

Duindorp sv neemt het op tegen Wilhelmus. Beide teams eindigden in hun bekerpoules op de laatste plaats en zullen het in hun eerste competitiewedstrijd beter willen doen. Debutant GDA mag het seizoen openen tegen Lyra. Meteen een zware tegenstander voor de ploeg uit Loosduinen. PGS/VOGEL mag op Ockenburgh de krachten gaan meten met MVV’27, dat indruk maakte in het bekertoernooi. DSVP speelt haar openingsduel op eigen veld. Laakkwartier brengt een bezoek aan sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker. DWO en Schipluiden eindigden beide in de subtop afgelopen seizoen. De wedstrijd wordt gespeeld in Zoetermeer. Vorig seizoen was DWO met 3-0 de duidelijke winnaar in deze ontmoeting.

Lees verder