Warming-up 2D: Corné van Doorn: ,,Focus op eigen ploeg”

sv Honselersdijk en sv Den Hoorn degradeerden vorig seizoen uit de eerste klasse. In de eerste speelronde komen de teams elkaar in de tweede klasse meteen tegen. Verburch bindt de strijd aan met een sterkte tegenstander. Zuidland is de eerste opponent. Westlandia mag langs bij Rhoon.

Tekst: Roland van der Linden

sv Honselersdijk – sv Den Hoorn

Bij sv Honselersdijk staat sinds twee weken Corné van Doorn (foto) aan het roer. De trainer geeft aan te genieten van elk moment dat hij met de groep aan de slag is. De focus van ligt niet zo zeer op tegenstander sv Den Hoorn, maar op het eigen team. Van Doorn: ,,Ondanks de onverwachte degradatie en de plotselinge trainerswisseling staan we er voldoende voor. Dat heeft voor het grootste gedeelte te maken met kwaliteiten, fitheid en gedrevenheid van de spelers, maar ook door de bereidheid van beide kanten om snel aan elkaar te wennen.”

Voor het duel met sv Den Hoorn heeft sv Honselersdijk drie schorsingen, die opgelopen zijn in de nacompetitie. Van Doorn: ,,Die zijn bijzaak, daar heeft iedereen mee te maken. Ik verwacht een wedstrijd met strijd en passie, zoals bij een voetbalwedstrijd hoort”.

Rhoon – Westlandia

De thuisclub keerde terug in de tweede klasse na de degradatie in het seizoen 2017/2018 en mag het nu opnemen tegen de Naaldwijkers. Westlandia kon in het bekertoernooi geen indruk maken en eindigde op de laatste plaats. Rhoon kon zelfs geen punt behalen in de poule waar Wippolder als eerste eindigde. Beide teams zullen erop gebrand zijn om een goede start in de competitie te hebben.

Verburch – Zuidland

De Poeldijkers kenden afgelopen seizoen een prima debuut in de tweede klasse. Ondanks de versterkte degradatie handhaafde Verburch zich zonder al te veel problemen. Verburch wacht geen makkelijk openingsduel. Het uit de eerste klasse gedegradeerde Zuidland komt op bezoek in het Westland.

 

 

 

Lees verder