Bestuur sv Gouda trekt eerste elftal en O23-team terug uit competitie

Het bestuur van Gouda heeft haar eerste elftal per direct uit de competitie gehaald. De zaterdag vijfdeklasser gaat niet aan de competitie beginnen. Eerder werd het eerste elftal al uit de bekercompetitie teruggetrokken.

Ook het Onder 23-elftal van de Goudse club is per direct uit de competitie gehaald. Zij zijn echter wel in de B-categorie ingedeeld.

De club laat op haar website weten: ‘Na een intensieve week vol besprekingen met (jeugd) trainers, Gouda 2 en Gouda 3 alsmede diverse andere betrokkenen heeft het bestuur besloten om de selectie van sv Gouda terug te trekken uit de competitie voor de vijfde klasse in het seizoen 2024-2025. Een beslissing die een ieder zwaar op de maag ligt, echter gezien de personele bezetting van het eerste elftal alsmede het opzeggen van het contract door de trainer is gebleken dat er geen basis is voor een volwaardig elftal dat in genoemde competitie zou kunnen deelnemen.’

Bespreken

Het bestuur van Gouda zal in de komende dagen en weken met alle geledingen binnen de club gaan bepreken hoe ervoor gezorgd kan worden dat er vanuit eigen geledingen binnen twee jaar een selectie kan worden gevormd die vanuit de vijfde klasse als selectie elftal SV Gouda weer kleur op de wangen kan geven in het seniorenvoetbal.

Voor de huidige selectiespelers zal (in overleg) een passende oplossing worden gezocht binnen of buiten SV Gouda.

(Foto: VoetbalRotterdam)

Lees verder