Finn de Bruin: ,,Ik denk dat we deze wedstrijd gewoon hadden moeten winnen”

Enkele dagen nadat de Haagse middenvelder bij Haaglanden Voetbal aangaf dat ADO Den Haag de negatieve spiraal moest doorbreken met een doelpunt, was hij het zelf die namens de geelgroenen de gelijkmaker scoorde in de uitwedstrijd tegen Jong PSV afgelopen maandagavond.

Tekst: Glenn Duijzer

In de eerste drie minuten na rust wist hij de bal in het vijandige strafschopgebied mee te nemen om zodoende in een vrije positie te komen. Het binnentikken van de bal naast de Eindhovense doelman was daarna gemakkelijk. Hiermee brak De Bruin de ban op Haagse treffers en zag ploeggenoot Daryl van Mieghem tien minuten later de 1-2 binnen krullen. De Haagse ploeg keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan. Helaas waren de treffers van De Bruin en Van Mieghem niet genoeg voor drie punten. Via Katwijker Van der Plas kwam Jong PSV vlak voor tijd nog op gelijke hoogte. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal wederom met Finn de Bruin.

Vorige week vrijdag hadden we het er nog over dat het tijd zou worden dat ADO Den Haag eens een normale treffer moest gaan scoren. Toen had je nog niet het idee dat je het zelf zou gaan doen.

,,Dat klopt. Ik ben er al een aantal keer dichtbij geweest, maar nu was het dan eindelijk raak. Mijn eerste treffer voor ADO 1 in een officiële wedstrijd. Ik ben er superblij mee. Vanaf dat moment gingen we ook goed voetballen en creëerden we ook meer kansen.”

Je gaf afgelopen vrijdag ook aan dat jullie er direct op moesten klappen, dat gebeurde alleen niet. Na de rust zaten jullie er pas bovenop.

,,We moesten even wacht tot de rust, maar eerlijk gezegd weet ik niet waar dat aan lag. Ik denk dat we allemaal niet zo goed startten in de wedstrijd. Na rust kwamen we scherp uit de kleedkamer en wonnen we wel onze duels en ging alles beter.”

Hoe groot is de domper dan na die gelijkmaker in de 88ste minuut?

,,Die is ongelofelijk groot. Zo laat in de wedstrijd nog, terwijl wij de tweede helft domineren. Ze hebben geen kans meer gehad en dan valt deze uit een standaardsituatie, dat is heel zuur.”

Juist omdat de gelijkmaker uit een standaardsituatie valt, gaat de trainer toch helemaal uit zijn dak?

,,Ik denk dat hij dat ook nog wel gaat doen. We mochten eerst naar de pers en daarna hebben we de nabespreking. Nu is dat anders gegaan dan normaal.”

Als je kijkt naar het spelbeeld in de eerste helft en dat in de tweede helft. Is een gelijkspel dan terecht?

,,Ik denk dat we voor rust wel meer balbezit hadden, maar niet zoveel creëerden. Ik denk dat we deze wedstrijd gewoon hadden moeten winnen. Geen gelijkspel, gewoon winst.”

Is puntverlies tegen een Jong team voor jou erger dan tegen een normale ploeg?

,,Puntverlies is puntverlies en dan maakt het niet uit tegen wie je dan speelt. Of dat een jong team is of tegen een andere ploeg, het is altijd zuur om puntverlies te leiden.”

Is de tweede helft een basis om verder op voort te bouwen richting Telstar thuis?

,,Op de tweede helft zeker, maar niet op de eerst helft.”