KNVB levert veertien deelnemers af met diploma Goalkeepercoach 3 (GKC 3)

Veertien deelnemers hebben woensdag in Zeist hun diploma ontvangen van Goalkeepercoach 3 (GKC 3). De KNVB Academie heeft de opleiding de afgelopen jaren doorontwikkeld, wat ertoe heeft geleid dat de opleiding een UEFA accreditatie heeft ontvangen en internationaal gezien erkend wordt als UEFA Goalkeepercoach A.

Sinds het seizoen 2023-2024 moeten keepercoaches van eerste elftallen (mannen) uit de Eredivisie in het bezit of bezig zijn met het behalen van deze licentie. Vanaf het seizoen 2024-2025 geldt dit ook voor eerste elftallen (mannen) uit de Keuken Kampioen Divisie.

Geslaagden

De volgende deelnemers hebben vorig seizoen de GKC 3 met succes afgerond: Kevin Begois, Diederik Boer, Ronnie Buitenkamp, Marco van Duin, Thijs van Esch, Harmen Kuperus, Colin van der Meijden, Peter den Otter, Timo Plattel, Jordy Rondeel, Bart Tinus, John Vos, Edwin Zoetebier en Raymond Mulder, tot en met vorig seizoen keeperstrainer bij ADO den Haag, maar die inmiddels al vertrokken is naar Beerschot, waar Dirk Kuyt de hoofdtrainer is. .

Verantwoordelijkheden

Een keepercoach heeft veel verantwoordelijkheden. Zo traint, coacht, begeleidt en ontwikkelt hij/zij de keepers van de selectie. Verder wordt, in overleg en in samenwerking met de verantwoordelijke trainer, de training en coaching van keepers verzorgt. De keepercoach draagt ook bij aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het voetbaltechnisch (jeugd)beleid gericht op keepers en heeft een adviserende en uitvoerende rol ten aanzien van het scouten van keepers.

(Bron en foto: KNVB)

Lees verder