Geen goud voor Oranje-vrouwen O20 op WK in Columbia

Het Nederlandse vrouwenteam O20 heeft naast de finale op het WK Onder-20 in Colombia gegrepen. Het bijzondere WK-avontuur wordt dus niet met goud bekroond. Nederland moest in de halve finale haar meerdere erkennen in het sterke Japan, dat door twee treffers Manaka Matsukubo met 2-0 won.

Kans op eremetaal is er nog wel, want Oranje gaat zaterdag in de ‘kleine finale’ tegen de Verenigde Staten strijden om het brons. Dat land verloor in de andere halve finale van Noord-Korea.

Berusting

Er waren geen dramatische taferelen na het laatste fluitsignaal in Cali. Oranje, waarin weer een basisplaats was weggelegd voor de ADO Den Haag-speelsters Louis van Oosten en Iris Remmers (foto), berustte in de nederlaag, in de wetenschap dat Japan op deze avond voetballend een maatje te groot was. Dat was geen schande, gelet op het feit dat de Young Nadeshiko voor de derde keer op rij de finale van het WK onder 20 bereikten. In 2018 wonnen ze het goud, twee jaar geleden het zilver. Zondag staan ze in de eindstrijd tegenover Noord-Korea; een geheel Aziatische finale in Bogotá.

Droom

,,We hadden een droom om wereldkampioen te worden. Daar hebben we voor gestreden, maar het is helaas niet gelukt”, reageerde coach Roos Kwakkenbos tegen OnsOranje. ,,We moeten nu niet bij de pakken neerzitten, want we spelen nog voor een prijs. Voor niets minder dan brons gaan we zaterdag het veld op.”

(Bron: KNVB)

 

 

Lees verder