Warming-up 4e Divisie: Bas Steffens (Forum Sport): ,,XerxesDZB goed voetballende ploeg”

Forum Sport had tegen WNC een paar seconden voor het eindsignaal één punt in handen. Een mooi schot van afstand zorgde ervoor dat de Voorburgers met lege handen uit Waardenburg vertrokken. Komende zaterdag is in Rotterdam het op de derde plaats staande XerxesDZB de tegenstander.

Tekst: Pieter Donath

Vorig seizoen werd XerxesDZB, net als Forum Sport, kampioen in de eerste klasse. Dit seizoen won de ploeg drie van de vier wedstrijden en staat op een gedeelde tweede plaats. Vorige week werd uit met 1-2 gewonnen van RVVH. Forum Sport heeft zes punten en staat op de zevende plaats. Tegen WNC werd een zwakke eerste en sterke tweede helft gespeeld. De zure nederlaag is volgens trainer Bas Steffens verwerkt en hij vindt dat Forum Sport qua voetbalniveau gelijkwaardig kan zijn aan XerxesDZB.

Is de wat zure nederlaag tegen WNC verwerkt?

,,De nederlaag moet verwerkt zijn. Dit hebben we in het begin van het seizoen ook met elkaar afgesproken. Analyseren, evalueren en weer door naar de volgende wedstrijd. Die mentaliteit en houding moeten we hebben op dit niveau.”

Had winst gezien de tweede helft gekund?

,,Ja, dat was zeker mogelijk geweest. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel de verhouding in het veld het beste had weergegeven, alleen heb je gedurende het seizoen ook altijd met de pech- en geluksfactor te maken. Met de eerste factor hadden wij nu helaas te maken gezien het moment. Het was de laatste seconde van de blessuretijd!”

Hoe sterk schat jij XerxesDZB in dat pas één keer verloor?

,,Vanuit de analyse is XerxesDZB een goed voetballende ploeg en misschien voetballend ook wel één van de betere deze competitie. Het is iets wat ik ook veel van andere trainers om me heen hoor. Het maakt de uitdaging voor ons groot en uitdagend, want wij kunnen dat ook brengen. Daar ben ik van overtuigd.”

Is iedereen inzetbaar?

,,Nee en dat is eigenlijk al vanaf wedstrijd één. We vangen het gewoon goed op nu. Ook met een aantal echte jonkies, maar uiteindelijk zullen we met name aanvallend veel meer opties gaan krijgen na de terugkeer van een aantal spelers.”