Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,We kunnen weer aan de bak”

Westlandia liep afgelopen weekend tegen een zure nederlaag op. Op De Hoge Bomen stapte streekgenoot HBS met drie punten van het veld na een treffer vlak voor tijd. Westlandia moet nu trachten om zaterdag, weer thuis, WNC de punten afhandig te maken.

Tekst: Ton Beije

Over de nederlaag tegen HBS is trainer Maurizio Ceccucci (foto) heel kort: ,,Elke nederlaag is pijnlijk, deze dus ook.” Los van het met lege handen van het veld gaan, heeft Westlandia nu al tweemaal niet gescoord voor eigen publiek. Daar ligt een probleem. Tim van der Voort scoorde altijd heel makkelijk bij de zaterdagtak, maar heeft het vijandelijke net ook nog niet gevonden. Maar dat lijkt een kwestie van tijd. Ceccucci: ,,Het mag duidelijk zijn dat het afmaken van gecreëerde kansen momenteel een probleem is. Maar daar is Tim niet alleen verantwoordelijk voor. Tim is een goede speler en hij werkt keihard, die gaat echt nog wel doelpunten voor ons maken.”

WNC

Komend weekend weer thuis, nu tegen WNC, dat twee punten meer heeft en nipt won van Forum Sport. Wat weet je van die ploeg? Ceccucci: ,,Het is een degelijke ploeg met een aantal goede spelers, die tegen RKAVV en Forum Sport verdiend heeft gewonnen. We kunnen dus weer aan de bak.”

Huldiging

Wat verwacht je voor wedstrijd? Ceccucci: ,,Altijd weer lastig te voorspellen. Wij kijken naar onszelf en we zullen weer spelen om te winnen.” Met een huldiging van Desley Bransen, zou het inderdaad mooi zijn om dat met een zege te doen. ,,Dat zou zeker mooi zijn”, aldus Ceccucci. ,,Het is voor hem persoonlijke een mooie mijlpaal op zo een jonge leeftijd. Hij maakt een goede kans om de boeken in te gaan met de meeste caps voor Westlandia, al is die weg lang.”

Strijdplan

Ga je nog wijzigingen in je basisploeg aanbrengen? Ceccucci: ,,Wij hebben een brede groep en dinsdag in de gewonnen oefenwedstrijd tegen LFC heeft een aantal jongens aan de staf laten zien, dat het geen genoegen neemt met een plek op de bank. Wij hebben donderdag bekeken, met de staf, wat het beste strijdplan is en met welke spelers wij dat gaan doen.”

Er wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt op De Hoge Bomen.

 

Lees verder