Warming-up 4e Divisie: Kevin van der Geest (RKAVV): ,,Onszelf vaker belonen”

RKAVV haalde de eerste winst binnen in competitieverband dit seizoen. Een belangrijke overwinning bij Halsteren, dat daardoor op één punt bleef staan. Zaterdag speelt RKAVV op de Kastelenring tegen Zwaluwen Vlaardingen, de ploeg dit seizoen van trainer en oud-prof Luigi Bruins.

Tekst: Ton Beije

Het was in ieder geval een belangrijke winst uit bij de – toen andere – hekkensluiter. Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Halsteren? Kevin van der Geest (foto): ,,Op dat moment hadden wij inderdaad een gelijk aantal punten als Halsteren. Dat je wint is prettig, maar de manier waarop was goed en dat is voor ons belangrijker.”

Lagere straf

Captain Robin Steffens van RKAVV kreeg naar aanleiding van een rode kaart bij het duel tegen HBS aanvankelijk zeven wedstrijden schorsing opgelegd. Dat is er uiteindelijk na bezwaar één geworden. Een opluchting? Van der Geest: ,,Zeven wedstrijden was een erg hoge straf voor een redelijk licht vergrijp, gelukkig heeft de KNVB dit herzien.”

Aanvallende intenties

Zaterdag is Zwaluwen Vlaardingen te gast. Wat weet je van die ploeg? Van der Geest: ,,Het is een goed voetballende ploeg en je hoort dat ze steeds beter wennen aan de stijl van de nieuwe trainer. Ik verwacht een wedstrijd met twee teams met aanvallende intenties.”

Zwaluwen heeft drie punten meer. RKAVV kan dus bij winst weer wat aansluiten naar boven. Van der Geest: ,,We moeten vooral naar onze eigen prestatie kijken. In relatie tot het spel hebben we te weinig punten behaald. We moeten onszelf vaker gaan belonen.”

Mis je nog spelers komend weekend? ,,Remco Overdevest zal er waarschijnlijk nog  niet bij zijn”, aldus de RKAVV-trainer.

 

Lees verder