Warming-up 1C: Vier regionale derby’s op eerste competitiedag

De eerste klasse B is ook dit seizoen weer uiterst interessant. Er zullen weer de nodige (streek)derby’s plaatsvinden. Een harde strijd om de punten wacht. In deze eerste competitieronde al gelijk interessante derby’s.

Tekst: Ton Beije

VELO, onder de nieuwe trainer Dick Boereboom, is aan de Noordweg gastheer voor FC Skillz. Het team van Oussama Bekkaoui begon vorig seizoen sterk, maar moest aan het einde nog alle zeilen bijzetten voor behoud. VELO eindigde juist heel sterk.

Pauwmolen

Op de Pauwmolen in Delft een leuke ontmoeting tussen Wippolder. De ploeg die vorig seizoen ver kwam in de nacompetitie onder leiding van trainer Mark Moen (foto), speelt nu tegen VUC, waar Moen jarenlang de trainer was. Rob de Lange wil na de promotie ook dit seizoen weer bovenin meedraaien.

Nieuwe trainer

HVV, dat vorig weekend voor de beker verloor van SVC’08, hoopt op de Diepput beter voor de dag te komen in de strijd om de punten tegen RKDEO, dat in Joren Tromp een nieuwe ambitieuze trainer heeft. Mike de Geer loodste vorig seizoen HVV weer terug naar de eerste klasse. sc Monster krijgt op sportpark Polanen DSO op bezoek. De Zoetermeerders degradeerden na één seizoen uit de Vierde Divisie, maar willen er nu weer alles aan doen om op dat niveau terug te keren. Bij DSO zijn Floris Boeije, Alvin Ngoy, Daniel Omosebi Matthew Nwosu en Daan Hikke niet van de partij.
,,Ondanks dat sc Monster een promovendus is, voorzien we dat zij vooral thuis stug tegenstand zullen bieden”, blikt DSO-trainer Wayne Delgado dos Santos vooruit. ,,We missen weliswaar diverse spelers, maar hebben ten opzicht van de voorgaande weken een completere groep. Wel hebben we een aantal spelers die terug zijn van een blessure en nog niet ver genoeg zijn voor een hele wedstrijd. We gaan naar Monster om met drie punten huiswaarts te keren, maar weten dat het een flink karwei wordt om dat voor elkaar te krijgen. Als we de lijn doorzetten die we ingezet hebben, dan heb ik wel het vertrouwen dat ons dit gaat lukken.”

Lees verder