Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,We moeten groeien en snel ook”

Quick verloor afgelopen zondag tegen vv UNA de vierde competitiewedstrijd op rij. Het leerproces van de jonge Haantjes stagneert. Komende zaterdag in Barendrecht tegen vv Smitshoek is een goed resultaat nodig om niet op de laatste plaats te belanden.

Tekst: Pieter Donath

vv Smitshoek behaalde slechts één punt uit vijf wedstrijden. De ploeg promoveerde afgelopen seizoen vanuit de Vierde Divisie waarin het als vierde eindigde. Als vervangend periodekampioen werden in de nacompetitie AWC (Wijchen), VVOG (Harderwijk) en in de finaleronde ODIN ’59 (Heemskerk) verslagen.

Uitvoering

Quick won op de eerste speeldag van ASWH en in de TOTO KNVB-bekercompetitie twee weken geleden van UNA (4-1 winst). Afgelopen zondag waren de rollen omgedraaid en had Quick niets in te brengen (1-6 nederlaag). Trainer Paul van der Zwaan (foto) heeft op de training uitgebreid met de spelers gesproken over dit resultaat en aangegeven dat de uitvoering beter moet.

Hoe verklaar jij de zwakke prestatie tegen vv UNA?

,,Afgelopen zondag zijn wij als Quick door de ondergrens gezakt. Zowel kwalitatief als mentaal was het onvoldoende om op dit niveau tot resultaat te kunnen komen. Oorzaken als blessures daargelaten mag het niet zo zijn dat we als kleine jongetjes aan de kant worden geschoven. We hebben daar maandag ook uitgebreid met elkaar over gesproken. Na een trainingsweek is het nu werken naar aanstaande zaterdag uit bij vv Smitshoek.”

Wat moet beter om een goed resultaat te halen tegen vv Smitshoek?

,,Het moge duidelijk zijn dat de zaken dan beter zullen moeten worden uitgevoerd. Dit team heeft momenteel een resultaat nodig, het vertrouwen moet weer zichtbaar worden. We werken hard, maar weten ook dat we door blessures en de jeugdigheid een lastige periode hebben. Snel leren, kunnen omgaan met tegenslag en duelleren als een man, gekoppeld aan meer duidelijkheid en geloof in de gemaakte afspraken. Dat is waar de nadruk op moet komen te liggen. We hebben voetballend de kwaliteiten wel, maar op dit niveau wordt er meer gevraagd dan puur voetbaltalent. We moeten groeien en snel ook.”

Lees verder